Kandıra'yı tırtıllar istila etti!

Kandıra'yı tırtıllar istila etti!

Kocaeli Kandıra İlçesinde bir çok noktada tırtıl istilası yaşanıyor. Bölgede meyve ağaçları, sebzeler ve bina duvarlarını saran Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılları, vatandaşları mağdur ediyor.

Kocaeli Kandıra İlçesi'nde şu sıralar bir çok farklı noktada tırtıl isyanı yaşanıyor. Vatandaşlar, ağaçlara, sebze ve meyvelere dadanan tırtılar karşı çaresiz durumda.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ

Kandıra İlçesinde özellikle Ağustos ayı başından itibaren fındık bahçeleri ile dut ağaçlarında görülen, ağaçların yapraklarını kemirerek üreticileri zarara uğratan tırtıllar, ağaçlık alanlarda bulunan ev ve binaların da duvarlarını sardı. Tırtılların evlerine kadar ulaşmasıyla daha falza mağdur olan vatandaş, yetkililerden yardım istiyor.

KAPI PENCERE AÇAMIYORUZ

Bölge sakinleri kendi imkanları ile ilaçlama yaptıklarını ancak, buna rağmen herhangi bir azalma olmadığını, tırtılların günden güne daha da çoğalarak herşeye zarar verdiğini ifade etti. Artık sadece ağaçlar, sebze ve meyvelere değil, tırtılların evlerine kadar girdiklerini, bu sıcak havada kapı pencere açamaz hale geldiklerini belirtti.

Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.