“Kadın cinayetleri son bulsun!”

“Kadın cinayetleri son bulsun!”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Kadın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar, bu 4 aylık kısacık zaman diliminde bile katledilen kadın sayısı 77’e ulaştı” denildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Kadın Komisyonu tarafından kadın cinayetleri ile ilgili açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Maalesef bu hafta yine aldığımız acı bir haber ile katledilen kadınların isimlerinin arasına birimiz daha eklendi. 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar, bu 4 aylık kısacık zaman diliminde bile katledilen kadın sayısı 77’e ulaştı. Ebru Güneş, Tokat’ın Turhal ilçesinde 5 yıl önce boşandığı alıkoyma, tehdit, şiddet suçları olmasına rağmen denetimli serbest bırakılan, uzaklaştırma kararı aldırdığı eski eşi tarafından silahla vurularak katledildi.

“EBRU GÜNEŞ’İN SESİ OLACAĞIZ”

6284 sayılı kanunu etkin uygulamayıp, Ebru’yu da diğer bütün şiddet kurbanı olan kadınlar gibi koruyamadılar. TMMOB MMO Gebze İlçe Temsilciliği Kadın Mühendisler Komisyonu olarak, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddeti Önlenmesine Dair Kanunu hedef alıp yüzlerce kadının yitip gitmesine sesi çıkmayan tüm kişi, oluşum, kurum ve kuruluşların karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Mobinge, tacize, tecavüze, şiddete uğrayan, ötekileştirilen, yok sayılan, öldürülen her kadının ve Ebru Güneş’in sesi olacağız.

“SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ”

Ebru Güneş’in derin üzüntüsünü yaşarken, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelemizi, ülkemizdeki her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklarından eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyururuz. Susmadık, Susmayacağız. İstanbul Sözleşmesi yaşatır haklarımızdan. Eşitlikten, adaletten vazgeçmiyoruz” denildi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.