Işık, “Savaş mimarlığı öldürüyor”

Işık, “Savaş mimarlığı öldürüyor”

 Dünya Mimarlık Günü nedeniyle, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, savaşların mimari değerleri...

 

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, savaşların mimari değerleri yok ettiğini, bu yüzden sadece insanlığa karşı değil, mimarlığa karşı da suç işlendiğini söyledi.

KÜLTÜREL MİRASLAR YOK EDİLİYOR

 

Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmakta olan Dünya Mimarlık Günü, bu yıl “Mimarlık bir kültürdür” temasıyla 117 ülkede, yaklaşık 1.300.000 mimar tarafından kutlandığına dikkat çeken Işık, “Mimarlık, sadece yapı ile sınırlı olmanın ötesinde bir anlam taşır, geniş bir alanla ilişkilidir. Yapıların içinde bulundukları çevre; dolayısıyla insanlığın geçmişine ve geleceğine dair tüm sorunlarını yaşadığı tarihi ve toplumsal mekânlar olan kentler, mimarlığın doğrudan ilgi alanıdır. Farklı ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal gelenek ve yaşam tarzlarına sahip insanların bir arada yaşadığı kentlerimiz, günümüzde dayanışma yerine ayrışmanın mekânı haline getirilmektedir. En temel insan haklarına erişimin önünde bizzat engel olmaya başlayan kentler; ekonomik büyüme ve ekolojik müdahaleler nedeniyle çok kapsamlı, çok katmanlı sorunları olan “küresel bir şantiye” haline gelmektedir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.