İşçiyken de başkanken de  Emekli olunca da evet: Didim

İşçiyken de başkanken de Emekli olunca da evet: Didim

Türk Metal Sendikası Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke, Didim'e ilk 2009'da baştemsilci iken geldi. 13 yıl boyunca Türk Metal tesislerinden ötürü suyolu yaptı. Altınkum'da yüzdü. Kafelerinde yemek yedi. snaftan alışveriş yaptı: Emekli olunca da gelirim."

 

22-emekcinin-hakki-emekciye.jpg

Demedim mi Didim Diye

Aktan USLU

22 – Emekçinin hakkı emekçiye!

 **

 

İşçiyken de başkanken de

Emekli olunca da evet: Didim

 

** Türk Metal Sendikası Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke’nin Didim’e ilk gelişi 2009’da sendikanın sosyal tesisi Büyük Anadolu Otel’in açılışında, Kırıkkale’de baştemsilci iken oldu

** Son 13 yılda gerek eğitim için, gerekse ailesiyle tatil için de sendika tesislerine geldi ama Altınkum’da yüzdü. Kafesinde yemek yedi. Esnaftan alışveriş yaptı: Emekli olunca da Didim’e gelirim 

 

Didim, metal iş kolunda en fazla üyeye sahip Türk Metal Sendikası’nın sosyal tesis yapılanmalarında tercih ettiği yerlerden biri oldu. Mavişehir’de, Kıray Caddesi üzerinde edinilen arsa üzerine yapılan ilk tesis 2009’da yenilenirken yerini beş yıldızlı Büyük Anadolu Otel’e bıraktı.

KESİN ALTERNATİF İLÇESİ

Yıllar içinde üyesi artan sendika üyelerine gerek eğitim verip gerek tatil imkanı sunduğu otel ihtiyaca yanıt vermekte zorlanınca Altınkum Mahallesi, Mehtap Caddesi üzerindeki tesisi de devreye soktu. Her iki tesis hem eğitim hem tatil hizmeti verirken her yıl ülkenin dört bir yanından çok sayıda Türk Metal üyesi emekçi için Didim, kesin alternatif haline gelmeye başladı. 

BAŞKAN TEKE İLK 2009’DA GELDİ

Türk Metal Sendikası Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke’nin Didim’e ilk gelişi de 2009’da sendikanın sosyal tesisi Büyük Anadolu Otel’in açılışının da yapıldığı, temsilciler toplantısı için oldu. Son 13 yılda gerek eğitim için, gerekse ailesiyle tatil için de sendika tesislerine geldi ama Altınkum’da yüzdü. Kafesinde yemek yedi. Esnaftan alışveriş yaptı. Son sorumuz üzerine, “Emekli olunca da Didim’e gelirim” diyen Teke’nin Didim izlenimleri şöyle:

PLAJ ÇOK İYİ. FİYATLAR MAKUL

 

mustafa-teke-hafif.jpg

“Altınkum’daki halk plajına bir sefer gittim. Çok memnun kaldım.

Otelimiz beş yıldızlı olduğu için günlük gıda ihtiyacımızı genelde otelde giderdik. Ama bir gün gezelim diye Altınkum’a gittiğimizde oranın plajına da girdik. Gün içinde alışveriş de yaptık. Fiyatları gayet makuldü.

Çok afaki şekilde, ‘Bu dışarıdan gelmiş. 1 lira ise 5 liraya verelim’ diyen esnafa denk gelmedim.

GENELİ ORTA KESİME HİTAP EDİYOR

Özellikle otelimizin olduğu kesimde fiyat gayet ucuz ama Altınkum tarafına gidildiğinde haliyle daha fazla turist çekiyor, orada rakamlar artabiliyor. Onu gördüm. Ama geneli orta kesim olan bizlere hitap ediyor. Afaki fiyat görmedim.

Bir tekne turumuz olmuştu. Gezebildiğimiz yerleri gezdik ve beğendim. Gayet güzel.

DİDİMLİLER SICAKKANLI

İnsanların Didim’i tercih sebeplerinden biri de bence şu: Akdeniz’in yakıcı sıcağından çok Ege’nin nemsiz havası insanlara daha cazip geliyor.

Mavi Şehir’deki çarşıya, halk pazarına gittim. Fiyatlar gayet makul.

Didim’in Altınkum sahili dışında, yerel esnafı ile de alışveriş ve diyaloglarımız oldu. Gayet sıcakkanlı, sizin bizim gibi insanlar.

TOPLU TAŞIMA SORUNLU

Toplu taşıma hizmetleri biraz aksıyor. Bazen buluyor bazen bulamıyorsun. Genelde kendi aracımızla gittiğimiz için toplu taşıma aracına ihtiyaç duymadık ama araçsız gelen arkadaşların toplu taşımada sıkıntı yaşadıklarını gördük. Genelde taksi kullanılıyor, o da bulunabilirse. Toplu taşımada aksaklık var.

EMEKLİLİKTE DE TERCİH EDERİM

Emekliye ayrıldığımda, Didim’i tercih ederim. Temiz havası, sakinliği, koyları denizi güzel. Ama malum sezonu kısa sürüyor. Akdeniz’e gittiğinde sezon 10, 11’nci aya kadar uzayabiliyor. Ama Didim’in sezonu, üç ay süreli. 

tatilde.jpg

 

 Türk Metal Sendikası Gebze Şubesi üyelerinin Büyük Anadolu Otel’de bir tatil anısı.

 

 

**

 

Her iki tesisimiz sosyal

sendikacılık örneğidir

 

buyuk-anadolu-2.jpg

 

Didim Mavişehir mevkiindeki Büyük Anadolu Otel, denize sıfır ve  özel plajı var..

Otelde 259 standart oda, 4 junior süit oda, 14 süit oda ve 1 engelli odası bulunuyor.

 

 

Türk Metal Sendikası Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke, Didim tesislerini önce sendikalarının sosyal yatırımları üzerinden yorumladı: “Öncelikle, sosyal sendikacılık nasıl yapılır, bunun üzerinden başlayalım. Türkiye’de sosyal sendikacılığın önünü açan Genel Başkanımız Sayın Pevrül Kavlak’ın sayesinde kurulan bu oteller üyelerimizin aileleriyle tatillerini geçirdikleri yerlerdir. Sosyal sendikacılığın en iyi örneklerindendir.

Didim’deki Büyük Anadolu Otel sendikamıza ait. Bunun yanı sıra binasında kiracısı olduğumuz Didim Anadolu Club Otel’imiz var. Otellerimizden birinin kapasitesi dolduğunda, bir diğerine gidebiliyor arkadaşlarımız.

Didim Anadolu Club Otel; 110 dönüm arazi üzerine kurulu apart tarzı evlerden oluşuyor. Havuzu, sosyal tesisi, havuzu kendi içinde olan, daha büyük alana sahip bir otel.

Didim Büyük Anadolu Otel; kumsala, sahile daha yakın ama otel tarzında.

Her ikisinde de MESS ile birlikte ortak eğitimlerimiz devam ediyor.

Didim’deki tesisimiz çok eski yıllara dayanıyor. Eski tesis yıkıldı. Yerine 2009’da faaliyete geçirilen Didim Büyük Anadolu Otel yine kendi arsamız üzerine inşa edildi.”

 

 

DİZİYE BİR GÜN MECBURİ ARA…

 

Dizimiz;

Gebze ve bölgesindeki ilçelerde gündemin çok yoğunlaşması ve cenazemizden ötürü yarın yayınlanamayacak, cumartesi günü kaldığı bölümden devam edecektir..

Önüne geçemediğimiz geçici aksamadan ötürü özür dileriz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.