İhtiyaç sahiplerinin "pelerinsiz kahramanları"

İhtiyaç sahiplerinin "pelerinsiz kahramanları"

Darıca’da yardımsever kadınların, sığınma evinden ayrıldıktan sonra yeni bir düzen kurmaya çalışan kadınlar için kurdukları sosyal market, kısa sürede toplumun her kesiminin hem evine hem de gönlüne dokundu.

Darıca'da ikamet eden yardımsever 90 kadın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelmek zorunda kalan ailelere yardım eli uzatabilmek için geçtiğimiz yıl gönüllülük hareketi başlattı.
Gönüllü kadınlar, Melek Kocabıyık Altay'ın koordinesinde önce Yardım Ekibi Derneği, ardından da dernek bünyesinde sosyal market kurdu. Öncelikli olarak sığınma evinden ayrıldıktan sonra yeni bir hayata başlayan hanımlara yardım eli uzatabilmek hedefiyle kurulan sosyal market, yüzlerce ürünle donatıldı.

melek-kocabiyik-altay.jpg

VATANDAŞIM İMDADINA YETİŞİYOR
Darıca Kaymakamlığı ile koordineli çalışan Yardım Ekibi Derneğine başvuran kadınlara temel ihtiyaç malzemelerinden, ev eşyalarına kadar birçok ürün temin ediliyor. Dernek, kadın sığınmaevinden ayrıldıktan sonra yeni bir düzen kurmaya çalışan hanımlara yardım için çıktıkları bu yolda, maddi güçlük çeken her kesimden vatandaşın imdadına yetişiyor.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen alışveriş kartlarının zaman zaman yetersiz kaldığını, bu sebeple sosyal market kurmaya karar verdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Melek Kocabıyık Altay, "Bu kartlarla kahvaltılık alabiliyorlarsa et alamıyorlardı. Et alabiliyorsa hijyen ürünleri alamıyorlardı. Bu konuda yetersiz kalıyorduk" dedi.

"EN GÜVENİLİR KAYNAĞIMIZ DARICA KAYMAKAMLIĞI"
Derneğin sosyal medya hesaplarını aktif tuttuklarını ve sürekli ikinci el eşya gönderisi paylaşarak, ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Melek Kocabıyık Altay, "Paylaşımlarımızı görenler ihtiyacı olduklarında bize mesaj atıyor. Derneğimize gelerek başvuru formlarını dolduruyor. Biz ihtiyaçlı olup olmadığının teyidini Darıca Kaymakamlığından alıyoruz. Bu aile gerçekten muhtaçlık seviyesinde mi, engelli aile bireyi var mı, kirası ne kadar gibi bilgileri soruyoruz. En güvenilir kaynağımız Darıca Kaymakamlığına bağlı Sosyal Hizmetler Vakfı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.