HKP’den Corning grevine destek ziyareti

HKP’den Corning grevine destek ziyareti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gebze İlçe Örgütü, Corning Kablo’nun grevci işçilerini grevlerinin 16’ncı gününde ziyaret etti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gebze İlçe Örgütü, Corning Kablo’nun grevci işçilerini grevlerinin 16’ncı gününde ziyaret etti. Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerinde işçiler toplu sözleşme sürecinde işverenin yüzde 60’lık zam talebine karşı yüzde 105’lik zam istemiyle greve çıkmıştı. HKP, işçilerin taleplerini ve ekmeklerini büyütme mücadelelerini desteklemek amacıyla grev yerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Grev yerine doğru, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek. Corning işçisi yalnız değildir. İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarını atarak yürüyüşe geçen HKP’liler, grevci Corning İşçileri tarafından karşılıklı sloganlarla ve coşkuyla karşılandı.

ZAFERLE SONUÇLANACAK

HKP’liler grev yerinde Corning grevini selamlamak için bir de konuşma yaptı. HKP adına yapılan konuşmada, “Haklı mücadelelerinden dolayı işçi kardeşlerimizi kutluyoruz, mücadelenizin zaferle taçlanacağına inancımızın tamdır. Parti olarak mücadelenizde her zaman yanınızda olacağız” denildi.

Corning Grevci İşçileriyle grev çayını da paylaşan HKP’liler, “Yaşasın sınıf dayanışması. Direne direne kazanacağız. İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız! sloganlarıyla ziyaretlerini sonlandırdılar.

EMEKLİLERE DE DESTEK

HKP’liler daha sonra, Gebze Çamlık Parkı'nın önünde emeklilere dayatılan sefalet ücretine karşı imza kampanyası başlatan, stant açan emeklileri ziyaret ettiler. 7500 TL’lik sefalet ücretine karşı Ankara’ya yürümek isteyen emeklilerin bu eylemi engellenmiş, bunun üzerine Çamlık Parkı önünde imza standı açarak eylemlerine devam etmişlerdi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum