Hedef, sıfır atıkta ön plana çıkmak

Hedef, sıfır atıkta ön plana çıkmak

Başiskele'de Sıfır Atık Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara çevrenin ve geri dönüşümün önemi eğlenceli atölyelerde anlatıldı. İlçede birçok projeyi gençler ve çocuklar ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteğiyle Başiskele'mizin sıfır atık konusunda da ön plana çıkacağına yürekten inanıyorum" dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 2017'de başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde bir dünya markası haline gelen "Sıfır Atık Hareketi", Birleşmiş Milletler tarafından (BM) "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" ilan edilmesiyle bu yıl da dünyanın dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bu kapsamda, Başiskele Belediyesi'nin Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesindeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde "Bir Atık Her şeyi Değiştirir" sloganıyla etkinlik düzenlendi. TRT Çocuk sunucusu ve tiyatro oyuncusu Lemi Filozof'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye personelleri, kentin birçok okulundan gelen öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.