HDP’den Gebze turu

HDP’den Gebze turu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarına sürdürüyor. Bu kapsamda HDP’liler Gebze’de bir dizi ziyarette bulundu.

Başta Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi olmak üzere, Kars Ardahan Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ziyaret düzenlendi. Programa HDP İl Eş Başkanı Şahabettin Işık, HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ve parti yöneticileri kaltıldı.

SENDİKALA GREV YASAĞI

OHAL nedeniyle sendikalara greve çıkma yasağı getirdiğini vurgulayan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi, OHAL derhal sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Gergerlioğlu ise ilk iş olarak OHAL’i kaldıracaklarını belirterek, “İşçilerin, kamu çalışanlarının ve çalışmayla ilişkili olan herkesin (işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin, çiftçilerin, ev eksenli çalışanların, ücretli-ücretsiz ev işçilerinin) grevli ve topu sözleşmeli sendikal örgütlenme hakları güvence altına alınacak. İşkolu, işyeri ve işletme barajları kaldırılacak, sendikalar arasında ayrım yaratan düzenlemelere son verilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.