Hayat pahalılığı sahte alkol tüketimi riskini artırıyor

Hayat pahalılığı sahte alkol tüketimi riskini artırıyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yılbaşına az bir süre kala sahte alkol riskine karşı vatandaşları uyararak, “Vatandaş güvenilir ürün almak istiyorsa bilmediği bir noktadan alışveriş yapmasın. Tekel bayiler ruhsatlı ve sürekli denetleniyor. Bandrollü ürün satıyoruz” dedi.

Yeni yıl öncesi alkollü içeceklere talep artarken hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşlar yasal denetimden uzak alanlarda üretilen alkollü içkilere yöneliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yeni yıla kısa bir süre kala vatandaşları sahte alkol riskine karşı uyardı.

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’a konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yeni yıl öncesi alkollü içeceklere talebin arttığını belirterek, “Sahte alkol ya da içki tüketenler tekel bayilerden ya da başka yerlerden almıyor. Vatandaşlar alkolün aşırı pahalı olmasından ve alım gücünün düşük olmasından dolayı merdiven altı üretim yapılan ve el altı satılan yerlerden alıyor” ifadelerini kullandı.

Sahte alkol nedeniyle yaşanan ölümler, hastalık ya da sorunların sadece yılbaşında olmadığını belirten Dündar, “Sadece yılbaşında değil yıl içinde de sürekli olarak bu tarz haberler karşımıza çıkıyor. Ölümler, hastalanmalar ya da hastanelik olmalar yıl içinde de sürekli oluyor ama sadece yılbaşı öncesi göstermelik olarak operasyonlar yapılıyor. Polis istese kimin ne yaptığını ne sattığını nerede üretilip nerede satıldığını öğrenebilir ve tamamının önüne geçebilir ama bilerek vatandaşın çok üstüne gitmiyorlar. Bir yere kadar göz yumuyorlar ama yılbaşı öncesi ‘Şurada 35-40 bin litre alkol yakalandı’ şeklinde haberler çıkıyor. Sanki bu insanlar yılda bir kere içiyormuş ya da yılda bir kere tüketiyorlarmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Aslında öyle değil. Yıl içinde sürekli üretiliyor ve sürekli el altı yerlerden merdiven altı yerlerden insanlar bunu tüketiyorlar” diye konuştu.

Maliyetlerin yüksek olduğuna dikkat çeken Dündar, “Devlet maliyetleri düşürmediği sürece alkolün de tütün ürünlerinin de fiyat artışları devam edecek. Vergiyi, asgari ücreti, elektriği, suyu artırıyorsunuz üreten insan da mecburen ürettiği ürüne zam yapıyor. Çünkü onun maliyetini bir yerden çıkarması gerekiyor. Şu an ülke olarak kısır döngüdeyiz. Bu sarmalın içinde dönüp duracağız maalesef” ifadelerini kullandı. Vatandaşların güvenilir ürüne ulaşmak için yapması gerekenleri sıralayan Dündar, “Vatandaşlar güvenilir ürünlere ulaşmak için kendi bildiği tanıdığı esnaftan alışveriş yapsın. Bilmediği bir noktadan alışveriş yapmasın. ‘Tekel bayiler sahte ürün satıyor’ gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor ama aslında öyle değil. Bizler sürekli denetleniyoruz. Ruhsatlıyız. Adresimiz ve sattığımız ürün belli. Bandrollü ürün satıyoruz” dedi.

Kaynak:Elips Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.