Halil Yeni’den ‘’Bu Fırtına Geçene Kadar’’ adlı şiir kitabı

Halil Yeni’den ‘’Bu Fırtına Geçene Kadar’’ adlı şiir kitabı

Kentimiz yazarlarından Halil Yeni’nin ‘’Bu Fırtına Geçene Kadar’’ adlı şiir kitabı, Telgrafhane yayınevi tarafından yayımlanarak raflardaki yerini aldı.

Uzun yıllar kentimizde yaptığı kültür sanat çalışmaları ile kendinden söz ettiren Halil Yeni’nin ikinci şiir kitabı ‘’Bu Fırtına Geçene Kadar’’ Telgrafhane yayınevi tarafından yayımlanarak okurlarla buluşmaya başladı. 2017 yılında çıkan ‘’Zamansız Ölümler Ülkesi’’ kitabıyla yaşanmış insan hikâyelerini konu alan ve yazdıklarıyla geçmişin toplumsal yaralarını unutturmamaya çalışan Yeni, son kitabında okurların karşısına şiirle çıkıyor. Mısralarında halkçı değerlere yer veren Yeni, şiirlerinde insana yakışır bir yaşam için toplumu bir araya gelmeye çağırıyor.

Kültür sanat yolculuğuna üreterek devam eden genç şairin gelecek günlerde, Gebze ve kentin farklı yerlerinde imza ve söyleşi günleri düzenlemesi beklenirken, kitap tanıtım yazısını kaleme alan Şair Cafer Yıldırım, Yeni’nin şiiri için şunları söylüyor. “Halil Yeni’nin şiirinde beni en fazla cezbeden, her daim diriliğini koruyan umut oldu. Genelde son dönem Türk şiirinde, özelde toplumcu gerçekçi şiirde uzun yıllardır varlığını sürdüren umut yitimine onun şiirinin hiçbir dizesinde rastlamadım.”

Halil Yeni Kimdir?

Artvinli olan ve Kocaeli’de yaşayan Halil Yeni, 1986 yılında İzmit’te doğdu. Orta ve lise öğrenimini Gebze’de tamamladı. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden mezun oldu. 2014 yılında “Fırtına Rüzgâr İçinde” adlı ilk şiir kitabı yayımlandı. Emekten yana gazete ve internet haber portallarında gönüllü muhabirlik ve yazarlık yaptı. Yazdığı bazı yazılar tiyatroya uyarlandı, oyunlaştırıldı. 2017 yılında ikinci kitabı “Zamansız Ölümler Ülkesi” yayımlandı. Şiirleri Güney Kültür, Yeni Gelen, Sanat ve Hayat, Ekin Sanat, Berfin Bahar, Önsöz gibi toplumcu dergilerde yayımlandı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan Halil Yeni, “9-6 yollarında” bir emekçi. İstanbul, Tuzla’da bir fabrikada çalışıyor. Şiir yazıyor. Gönüllü muhabirlik ve yazarlık dayanışmasına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.