Halil Yeni'nin Beklenen Kitabı ''Zamansız Ölümler Ülkesi'' Çıktı

Halil Yeni'nin Beklenen Kitabı ''Zamansız Ölümler Ülkesi'' Çıktı

  Gazetemiz yazarlarından Halil Yeni'nin beklenen kitabı ''Zamansız Ölümler Ülkesi'', ''Telgrafhane yayınları'' etiketiyle kitapcılarda ki yerini...

 

 

Gazetemiz yazarlarından Halil Yeni'nin beklenen kitabı ''Zamansız Ölümler Ülkesi'', ''Telgrafhane yayınları'' etiketiyle kitapcılarda ki yerini almaya başladı. 2014 yılında çıkardığı ilk şiir kitabı “Fırtına Rüzgâr İçinde” ile kendinden söz ettiren Halil Yeni, 3  yıl aradan sonra yazdığı yaşanmış insan hikayeleriyle kitapseverlerle buluşuyor.

Alışılmışın dışında şiirsel bir dil kullanarak anlattığı hikayeleriyle ilgili gazetemize bilgi veren Yeni, kitabı hakkında şunları söyledi. ''Ölüm ve acının en kanlı tarihi yazıldı. Çok sayıda iş cinayetleri, kadın cinayetleri, çocuk katliamları, doğa katliamları, infazlar, toplu katliamlar, yaşandı. Gezi’den Soma’ya, Özgecan’dan Nuh Köklü’ye, Ermenek’ten Sur’a, Reyhanlı’dan Ankara’ya kadar, bu kitaba sığdıramayacağım daha birçok katliam, peş peşe gerçekleşti. Geride çok büyük acılar ve korkular bıraktı. Geride yarım yaşanmış hayatlar bıraktı. Ve tüm bu acılar yaşanırken, sorumlu kişiler, katliamlar karşısında “Fıtrat” dedi. “Kader” dedi. “Orada ne işleri vardı” dedi… Kimi basın ve yayın kuruluşları ise, katliamlara ve ölümlere karşı tepki gösteren yaşam savunucularını “provokatör”,  “çapulcu” olarak yansıtmak istedi. Ve tüm bunlar olurken ölümleri ve acıları meşrulaştırmaya çalışan  “resmî” bir tarih yazılmak istendi. Bu kitap, şiddete uğramış insanların “gayriresmî” tarihini anlatmak amacıyla hazırlandı.''

Halil Yeni Kimdir: 1986 yılında İzmit’te doğdu. Orta ve lise öğrenimini Gebze’de tamamladı. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. Mücadele içerisinde yaşadıklarını yazdı. Şiirleştirdi. 2014 yılında “Fırtına Rüzgâr İçinde” adlı ilk şiir kitabı yayımlandı. Emekten yana gazete ve internet haber portallarında sanat sayfası editörlüğü, gönüllü muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yazdığı bazı yazılar tiyatroya uyarlandı, oyunlaştırıldı. Artvinli olan ve Kocaeli’de yaşayan Halil Yeni, “9-6 yollarında” bir emekçi. İstanbul Tuzla’da bir fabrikada çalışıyor. Şiir yazıyor. Gönüllü muhabirlik ve yazarlık dayanışmasına devam ediyor.

Halil Yeni 11 Haziran Pazar günü 9. Kadıköy kitap günlerinde, 18 Haziran Pazar günü ise Gebze BİLKAR'da kitap severlerle buluşacak.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.