Bitlislilerden görkemli gece

Bitlislilerden görkemli gece

 Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Siirtliler Derneği halk oyunları gösterileri ve müzikleriyle festivale renk...

 

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Siirtliler Derneği halk oyunları gösterileri ve müzikleriyle festivale renk kattı.

Siirt Yöresi Folklör gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlenirken, gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Siirtliler Dernek Başkanı Paşa Kaya, “Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen bütün hemşerilerime ve bizlere bu güzel ortamda memleketimizi tanıtma fırsatı veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

UYGARLIKLARIN BEŞİĞİ SİİRT

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında “Değerli emniyet müdürümüz, değerli milli eğitim müdürümüz, çok kıymetli Siirtliler dernek başkanımız, değerli yönetimi, dernek başkanı arkadaşlarım, siyasi partilerin değerli ilçe başkanları, saygı değer hanım kardeşlerim, değerli beyler, Siirtliler hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

ANADOLU’NUN TARİHİ  DURAĞI

Ülkemizin bütün güzelliklerini görme fırsatı yakaladığımız bu güzel programlarda sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Uygarlıklar beşiği, Anadolu’nun ilk durağı, tarihi bereketli toprakları, zengin kültürü, eşi  bulunmaz manevi atmosferi ile misafir ettiği medeniyetlerden esinti taşıyan, üç dilin senfonik kardeşliğin şekillendiği küçük ama medeniyetler şehri Siirt. Evet bir gönül birlikteliğinde Darıca’dan, Kocaeli’den ve ülkemizin değişik illerinden, ilçelerinden şehrimize gelen insanlarımızın bir olduğu, harman olduğu, dilimizin kültürümüzün lehçemizin paylaşıldığı, folklörümüzün  paylaşıldığı Darıca’dan herkese selamlarımı sunuyorum.”

Programa katılan protokol üyelerin Siirtliler Derneği tarafından plaket takdimi yapılırken, gece yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel türkülerle devam etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.