Bahçeli'nin eski danışmanı: 'MHP tabanı maalesef Kemalistleşiyor'

Bahçeli'nin eski danışmanı: 'MHP tabanı maalesef Kemalistleşiyor'

Devlet Bahçeli ve Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı, AKP Ankara Milletvekili ve Akşam gazetesi yazarı Vedat Bilgin MHP tabanının Kemalistleştiğini belirterek...

Devlet Bahçeli ve Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı, AKP Ankara Milletvekili ve Akşam gazetesi yazarı Vedat Bilgin MHP tabanının Kemalistleştiğini belirterek bundan yakınan bir yazı kaleme aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ardından başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını yapan ve 'Çözüm Süreci'nde Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Vedat Bilgin, Akşam gazetesinde yazdığı bugünkü yazısında MHP tabanının 'Kemalizme' doğru kaydığını belirterek bu durumdan duyduğu rahatsızlığı yazdı.

İsim vermeden referandumda 'Hayır' diyen ve MHP'deki muhalif çizgiyi temsil eden kanadı eleştiren ve Kemalizm hakkında ağır eleştirilerini sıralayan Bilgin, ülkücülüğün, 'Milli İradeye düşman' diye tanımladığı Kemalizm ile bir araya gelmesinin tehlike olduğunu savundu.

İşte Bilgin'in yazısı: 

Ülkücüler Kemalistleşiyor mu?

Bugün uzun zamandır gözlemlediğim, Ülkücüler arasında ağırlıklı olarak siyasi gündemin ve bilhassa MHP etrafında parti içi bazı hizipleşmelerin ötesine uzanan bir olayın ve düşünce problemlerinin altını çizmek istiyorum. Ülkücülük geçmişten günümüze milliyetçi düşünceyi ideal olarak benimsemiş bir akımken, Kemalist iddialara ve sloganlara benzer bir söylem haline dönüştürülmek istenmektedir. Bu faaliyet içinde bulunanlar şu veya bu düzeyde geçmişte ülkücü hareket içine sızan GLADYO veya bazı operasyonel elamanları da kullanarak, bunların ilişki ağları üzerinden milliyetçilik düşüncesini tahrip ederek tamamen Kemalist bir söyleme mahkûm etmeye uğraşmaktadırlar.

“Konunun operasyonel boyutu bir tarafa konulursa daha önemli bir yönünün fikri çalışmalar ve meselelerle ilgili olduğu görülecektir. Bu durum yeterince anlaşılmadığı takdirde milliyetçilik düşüncesi etrafında yaşanan deformasyon veya sapmalar sadece bir kurgunun eseri olarak görülebilir; elbette bu bakış yanıltıcıdır.” Hatta esas meselenin düşünce ve zihniyet dünyasıyla ilgili olduğunu burada yaşanan sorunların operasyonlara da alan açtığı söylenebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:ABC GAZATESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.