‘Almanlar çok kötü’

‘Almanlar çok kötü’

‘Almanlar çok kötü’İtalya’da dün başlayan G-7 Zirvesi’ne ABD Başkanı Trump’ın Almanya’nın ticaret fazlasıyla ilgili “Almanlar kötü, çok...

‘Almanlar çok kötü’

İtalya’da dün başlayan G-7 Zirvesi’ne ABD Başkanı Trump’ın Almanya’nın ticaret fazlasıyla ilgili “Almanlar kötü, çok kötü” sözleri damgasını vurdu.

SANAYİLEŞMİŞ 7 ülkenin liderlerinin katıldığı iki günlük G-7 Zirvesi, dün İtalya’nın Taormina beldesinde başlarken, öncesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e Almanya’nın ticaret bilançosundaki fazlalığından şikâyet etmesi yankı buldu.

Alman Der Spiegel dergisi, önceki gün Brüksel’de Juncker ile görüşen Trump’ın, Almanya’nın dış ticaret fazlasından “Almanlar kötü, çok kötü” diye bahsettiğini yazdı. Toplantıdaki bir kaynağa dayanan habere göre Trump, “ABD’ye sattıkları milyonlarca araca bakın. Bu korkunç. Bunu durduracağız” dedi. Beyaz Saray ekonomi danışmanı Gary Cohn, “Trump Almanların ticarette çok kötü olduğunu söyledi, ancak Almanya ile bir problemi yok” dedi. AB Komisyonu Başkanı Juncker, haberlerin “abartılı” olduğunu, Trump’ın “agresif” olmadığını kaydetti. Alman hükümet sözcüsü Georg Streiter ise “Ticaret fazlası ne iyidir ne de kötüdür” dedi. Öte yandan G-7 liderleri, zirvenin ilk gününde 15 maddelik bir bildiri kabul etti. Liderler, terör ve aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin ortak bir deklarasyonu imzalarken, iklim değişikliğiyle mücadele hususunda bir ilerleme kaydedemedi.

 

Kaynak Hürriyet Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.