Alaettin Kurt mezarı başında anıldı 

Alaettin Kurt mezarı başında anıldı 

 Kocaeli Eski Milletvekili merhum Alaettin Kurt ve deprem şehitleri Gebze mezarlığında düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan GTO Başkanı Nail...

 

Kocaeli Eski Milletvekili merhum Alaettin Kurt ve deprem şehitleri Gebze mezarlığında düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, “Alaettin Kurt bu bölge için çok büyük bir değerdi” dedi.

Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden Kocaeli Eski Milletvekili merhum Alaettin Kurt ve deprem şehitleri için bir anma programı düzenledi. Merhum Alaettin Kurt’un mezarı başında gerçekleşen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Güzel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Gebze Mili Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program okunan Kuran ve yapılan dualarla son bulurken, program sonrası kısa bir konuşma yapan merhum Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt, tüm katılımcılara teşekkür etti. GTO Başkanı Nail Çiler’e yapılacak simülasyon merkezinin adının Alaettin Kurt isminin verilecek olmasından dolayı teşekkür eden Kurt, insanların takdir edilmesinin önemli olduğunu söyledi ve iş yapan insanların onore edilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da Alaettin Kurt’un Gebze bölgesine çok büyük hizmetleri yaptığını ifade ederek, “Allah onun gibi siyasetçilerin sayısını çoğaltsın. 17 Ağustosta büyük bir deprem yaşadık. Deprem öldürmez, çarpık inşaat kaçak inşaat insanı öldürür. 18 bin civarında insanımız öldü. Allah o geceleri bize bir daha yaşatmasın. 17 Ağustos’ta şehit olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise; “Alaettin abiye çok yakın bir insandım. Rahmetli oğlu Balıbey benim öğrencimdi. Biz bölgemize insanımıza hizmet etmek zorundayız. Ülkeye ve insanlara hizmet etmek için varız. Herkes üzerine düşeni yaparsa güzelliği bir arada yaşarız. Farklılıklarımız aynı olsa da hepimizin gözyaşı aynıdır. Türk insanı çok zekidir, bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok, biz geri kalmış değil, gelişmekte olan ülkeler arasındayız. Ülkemiz farklı bir süreçten geçiyor, 18 yıl geçti depremin üzerinden kurum olarak herkes neler yaptı ona bakmamız gerekiyor. Daha önce Stada Alaettin Kurt’un adını verdik, şimdi de simülasyon merkezine ismini vermeyi planlıyoruz. Bu ülkeye çok insan geldi ama değerler çok az geldi. Alaettin abi bizim için bir değerdi. Fazla değil üç dakikada bu bölgeye yaptığı 15 eserini sayarız, kendisi ile ayrıca bir aile parçası gibi olmuştuk. O’nu ve tüm deprem şehitlerin rahmetle anıyoruz” dedi. Program sonrası merhum Alaettin Kurt’un yakınları taziyeleri kabul ederek, tüm katılımcılara teşekkür ettiler.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.