AK Parti'de 6 ilçe başkanı bırakıyor

AK Parti'de 6 ilçe başkanı bırakıyor

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat İl Koordinatörü Osman Boyraz’ın da katıldığı...

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat İl Koordinatörü Osman Boyraz’ın da katıldığı basın toplantısıyla 5 ilçenin kongre tarihlerini açıklamıştı. Açıklamaya göre; 27 Ağustos Kartepe, 17 Eylül Darıca, 19 Eylül Dilovası, 23 Eylül Gölcük ve 24 Eylül Gebze ilçeleri kongre seçimine gidecekti. Başkan Ceyhan il binasında düzenlediği basın toplantısıyla diğer kalan 7 ilçenin kongre tarihlerini de açıkladı. 16 Eylül Karamürsel, 30 Eylül cumartesi İzmit, 1 Ekim Pazar Başiskele, 4 Ekim Çarşamba Kandıra, 14 Ekim cumartesi Derince, 15 Ekim pazar Çayırova, 21 Ekim Körfez ilçeleri kongre seçimlerini gerçekleştirecek ve böylece kadrolar yeni yöneticileriyle yeni döneme başlamış olacak.

6 İLÇE BAŞKANI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde “Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor” açıklamasında bulunmuştu. Bu konuşmanın ardından metal yorgunluğu bulunan teşkilat yöneticileri bir bir aday olmayacaklarını açıklamaya başladı. Tüm Türkiye’de genelinde var olan bu durum ilimizde de değişmedi. 12 ilçe başkanından 6’sı gelecek dönem aday olmayacağını açıkladı.

“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Başkan Ceyhan, “AK Parti 6’ıncı olağan kongre sürecini takvimi bağlamında devam ettiriyor. 27 Ağustos tarihinde Kartepe ilçemizle kongre takvimimize başlayacağız. İnanıyorum ki geniş bir katılımla kongremizi icra edeceğiz. İlçe başkanlarımızın bazıları yapılan istişareler ve değerlendirmeler üzere önümüzdeki dönem aday olmayacaklarını açıklamıştı. Ben önce 6 ilçe başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 3 yıldır kendileriyle çalışıyoruz. En zor süreçlerden biri olan dönemi hep birlikte atlattık. Almış oldukları karar saygı duyulacak bir karar olsa da bu onların siyasetten ayrıldığı anlamına gelmez. Gerekli görüldüğünde başka kadrolarda yer alacaklar” diyerek gelecek dönemde aday olmayacak ilçe başkanları hakkında değerlendirmede bulundu.

ADAY OLMAYANLARIN DEFOLARI YOKTU

Diğer 6 ilçemizde devam kararı aldı diyen Başkan Ceyhan, “Hem ilçe başkanlarımız açısından hem de yönetimler açısından değerlendirdiğimizde kongre süreçleri bir kıyım değildir. Biz görevlerimizi adeta bayrak teslimi gibi değerlendiriyoruz. Şimdi sizler neden gitti acaba bir defosu mu vardı diye sorarsınız fakat böyle bir durum söz konusu değil. Altında bir şey aramayın. Yeni süreçte 5 tane ilçemizde temayül ve aday adaylık sürecimize ek olarak istişarelerimiz başlayacak. Bugün saat 11.00 ile 14.00’de Çayırova ilçemizin temayülünü, 15.00 ile 18.00 saatlerinde de Gebze ilçemizin temayülü gerçekleştireceğiz. İzmit, Körfez ve Kandıra’nın temayüllerini Kurban Bayramı’ndan sonra yapacağız. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat İl Koordinatörü Osman Boyraz da temayüllerimize katılacak” diyerek kongre takvimi hakkında da açıklamada bulundu.

30 EKİM SON İLÇE KONGRESİ

Bu süreci birlik beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Ceyhan, “Genel merkeze taslak olarak, 16 Eylül cumartesi günü Karamürsel, 30 Eylül cumartesi İzmit, 1 Ekim Pazar Başiskele, 4 Ekim Çarşamba Kandıra, 14 Ekim cumartesi Derince, 15 Ekim pazar Çayırova, 21 Ekim Körfez ilçelerimiz kongreye gidecek. Bizler bu taslağımızı genel merkezimize taslak olarak sunduk. Bütün kongrelerimizin saatleri 11.00’de gerçekleştireceğiz. Taslak olarak sunduğumuz için herhangi bir değişiklik olur. İlçelerimiz hakkında aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızla görüşmelere başlayacağız. Kriterlerimiz bağlamında kamuda veya belediye de çalışan arkadaşlarımızı başkanlık bağlamındaki başvurularını alacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.