Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

 

Gebzespor Beylerbeyi deplasmanında o kadar kritik bir maç kazandı ki neredeyse bölünmelerin eşiğinden döndü. Adeta yüreğini ortaya koyan Gebzespor’un karakterli futbolcularını buna izin vermedikleri için yürekten kutluyorum.

Seri galibiyetlerin ardından alınan bazı mağlubiyetler o kadar değerlidir ki; Futbolcuların kendilerine çeki düzen vermesi, yönetimin durumunu ve çevresiyle ilişkilerini gözden geçirmesi açısından çok önemlidir. Böyle süreçlerden güçlenerek çıkmak büyük kazanımlar olur.

 

 İnsanlar her şeyin güzel olduğu anlarda yanlarında onlarca insan bulabiliyor ancak işlerin kötü gittiği süreçte yanında olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Gebzespor yıllardır zor gün dostları bulamadığı için bu noktalara kadar geldi.

 

 Yönetim, Teknik kadro ve futbolcular her şeyin bilincindeydi. Onları bir bütün olarak, takım ruhu içinde görmek müthiş bir duyguydu. Bu aidiyet duygusunu devamını getirmek koşuluyla  yakalayan takımlar başarıyı da yakalıyor. Bu lig kariyerli futbolcuların, astronomik paralara oynayıp başarılı olduğu bir lig değil. Öyle futbolcular BAL ligini önemsemiyor, küçümsüyor. İç hesaplaşmalar başarısızlığın temelini oluşturuyor. 

Yüreğini ortaya koyan, arma için oynayan, tekmeye kafa sokanların kazandığı bir ligdeyiz.

Bu mücadelenin içine samimi insanların desteği de alınabilirse Gebzespor gücüne güç katar ve önlenilemez çıkışını sürdürür.

Beylerbeyi maçı hazırlık maçı tatsızlığında son derece sade başlayıp devam ederken son 20 dakikada anlatmakla bitmeyecek hikayeler yaşandı. Duygusal anlar, inanılmaz mesajlar ve Gebzesporlular için bitmeyen son 10 dakika yaşandı.

Doğantepe’den güzel haber geldi. Gebzespor grubun güçlü ekiplerinden Beylerbeyi’ni deplasmanda yendi ve Gebze’ye lider dönerek kredisini fulledi.

 Gebzespor maça öyle bir başlangıç yaptı ki, bu maçı biz alıp gideceğiz mesajı verdi izleyenlere.

Önde müthiş presle rakibine nefes aldırmadı. Geride kademeli defansıyla güven verdi. Oğuz ve Ufuk attıkları harika gollerle maça damgalarını vururken kırılma anlarında kaleci Yusuf sahneye çıkıp yaptığı harika kurtarışlarla takım ruhunun en önemli parçalarından biri olduğunu gösterdi.

Kesinlikle şu futbolcu çok iyi, şu futbolcu iyi değil demek takım ruhuna zarar verir. O işler devre arasında konuşulmalıdır. Bu takımda herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor. Beylikdüzü maçı da çok zor geçecek. Bu maçta da taraftar desteği galibiyette başrol oynamalı.

İnananlar için şöyle bir gerçek var; Herhangi bir şeyi Allah nasip ederse önünde kimse duramaz olur. Allah nasip etmezse ne yaparsan yap olmaz. Gebzespor yıllardır çizgilerden, direklerden içeri girmeyen toplarla neleri kaybetti. Bu sezon rakiplerin topları girmiyor. Bizim toplar da olmadık yerlerden içeri giriyor.  Allah, yolunuz açık yürü ya kulum demiş Gebzespor’a takılıp takılmamak bizim elimizde.

Küçük hesapları, bozgunculukları bir kenara bırakıp çok önemli bir virajı geçtiğimiz bu süreçte çıkarsızca Gebzespor’un ve Gebzespor için mücadele edenlerin yanında olalım. Bu temiz, onurlu mücadelenin samimi bir parçası olalım. Bu güzel duyguyu iliklerimizde hissedip tadını çıkartalım.  Ne işimiz var bizim bu liglerde. Çıkalım gidelim buralardan. Tribünde taraftar, sahada takım protokolde kent ve Gebzespor yöneticileri tek yumruk olup, yıllardır beklediğimiz güneşli günlere hep birlikte yürüyelim.

YERLİ SERMAYE

Gebzespor Teknik Direktörü Mehmet Akdemir önderliğinde takım oynadığı 7 maçta 6 galibiyet aldı. Sultanorhanspor Teknik Direktörü Özgür Demirtaş 8 maçta 7 galibiyet aldı. Tesadüf değil bunlar.

Yakından takip edenler bilir. Yerli Teknik Direktörlerin göreve getirilmesi yönünde sayısız yazılar yazdım.

En kral hocalardan daha başarılı sonuçlar alacaklarını iddia ettim. Nedeni şuydu; Bizim hocalarımız gözümüzde büyüttüğümüz dışı dolu, içi boş hocalardan daha iyidir. Bilgisi birikimi vizyonu en az onlar kadar donanımlıdır.  Yanlış yapmazlar. En doğrusunu yapmak için gece gündüz çalışırlar.

Bilirler ki yanlış yaptıklarında gidecekleri yerleri yoktur. Diğer hocalar gibi pahalı transferler yaptırıp, yüksek peşinatlar alıp işler yolunda gitmeyince kaçacak adamlarda değillerdir. Başarısız olduklarında bizden daha fazla üzülürler. Biz kimlere sabretmedik ki, onlarda hata yapacaklar, hep birlikte sağlam ve samimi ilişkiler kurarak düzeltmeliyiz. Güzel şeyler olacak. Saygılarımla 

Bu yazı toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi