GTÜ’de yemeğe yüzde 160 zam

GTÜ’de yemeğe yüzde 160 zam

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yemekhane ücreti 01 Eylül 2023 gününden itibaren 5.75 TL’den 15 TL’ye çıkartıldı. Yüzde 160’lık zamma öğrenciler TÜİK’in yüzde 47.83’lük verisini örnek göstererek itiraz etti.

Ülkemiz genelinde ve ilimiz, ilçemiz özelinde üniversite öğrenimi gören gençlerin ekonomik sorunlarının ardı arkası kesilmiyor. Fahiş kira bedellerinin yanı sıra sağlıklı beslenme ihtiyacını da gidermek başlı başına önemli bir sorun. Gebze Teknik Üniversitesi’nde de yemekhanede yemek ücretine yüzde 160 oranında zam yapılması öğrencilerin tepkisini çekti. 5.75 TL’den 15 TL’ye çıkartılan bedel sonrası çok sayıda öğrenci Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na yazılı itirazda bulunurken TÜİK’in yüzde 47.83’lük verisini ve asgari ücretteki yüzde 100 oranındaki artışı örnek gösterdi.

01 EYLÜL 2023 İTİBARİYLE
Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere gönderilen mesajda, “Son bir yıllık süreçteki piyasa koşulları, artan işçilik maliyeti ve enflasyon artışlarından dolayı 01.09.2023 tarihinden itibaren, Üniversitemiz Lisans Öğrencilerinin yemek ücretinin 15.00 TL ve Lisansüstü Öğrencilerinin Yemek Ücretinin 30.00 TL olarak uygulanmasına, Yönetim Kurulunca karar verilmiş olup bilgilerinize sunulur” denildi.

DİLEKÇE ŞÖYLE
Gebze Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na gönderilen bir dilekçede şu ifadeler yer aldı:
Okulumuzun ………….. bölümünün, ……………………. numaralı öğrencisiyim. Yemekhane ücreti 29 Ağustos 2023 tarihinde atılan bir mail ile 5,75 TL’den 15 TL’ye çıkartıldı. Bunun gerekçesi olarak işçilik maliyetleri ve enflasyon gösterildi. Tüketici fiyat endeksi devletimizin kurumu olan TÜİK’in verilerine göre aynı ayın bir yıl öncesine göre %47.83’lük bir artış göstermiştir. Asgari ücret ise %100 dolaylarında artmıştır. Bu oranlarda artışlara rağmen yemekhane ücretlerine %160 zam yapılmıştır. Okulumuzun öğrencilerinin ekonomideki dalgalanmaları karşılayabilecek bir gelire sahip olmadığı hepimizin malumudur. Hiçbir kazanca sahip olmayan insanlardan ekonomik sorunlar gerekçe gösterilerek bu ölçüde bir zama itiraz etmemesini istemek mümkün değildir. Gerçekleşen tüm artışlara rağmen burslar aynı kalmaktadır ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılaması dahi mümkün değildir. Okulumuzun idarecilerinin bu talebi dikkate alıp uygulanan zammı makul seviyeye düşüreceğine inanıyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum