GTÜ ekibine ödül

GTÜ ekibine ödül

GTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün hazırladığı “Balavca Yeniden” adlı proje önerisi Milas Belediyesi tarafından düzenlenen “Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması”nda 2. mansiyon ödülü’ne layık görüldü.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün hazırladığı “Balavca Yeniden” adlı proje önerisi ödüla layık görüldü.
Komuyla ilgili olarak GTÜ’den yapılan açıklama şöyle:
‘’Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Nüket İpek Çetin, Araştırma Görevlisi Emre Söylemez; Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Beyzanur Şahin, Ahmet Faruk Arancı ve Emre Fındık’ın hazırladığı “Balavca Yeniden” adlı proje önerisi Milas Belediyesi tarafından düzenlenen “Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması”nda 2. MANSİYON ÖDÜLÜ’ne layık görülmüştür.

DOĞAYI VE KÜLTÜRÜ ODAĞINA ALDI
Bu çalışmada, Muğla’nın Milas İlçesinde bulunan Balavca Deresi’nin mikro-havza yönetim stratejilerine yön vermek üzere “Su ve Hafıza Peyzajı” olarak tanımlanan doğayı ve kültürü odağına alan; kentin tarihsel gelişim sürecinde doğal ve kültürel miras öğeleriyle birlikte sosyo-ekonomik değerlerinin entegre edildiği bir çerçevede kent yaşamıyla bağlantısı yeniden kurulmakta; geçmiş-günümüz-gelecek ilişkiselliğine dayanarak dere koridorunun işlevselliğinin artırılarak onarılması için gerekli mekânsal gereksinimler sunulmaktadır. Balavca Deresi’nin “Su ve Hafıza Peyzajı” ögeleri değerlendirilirken Milas kent merkezinin morfolojik ve mekânsal gelişim dinamiklerinin ötesinde içinde konumlandığı Milas-Bodrum Alt Havzası’nın zenginliği de göz önünde bulundurulmuştur.’’

03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.