Genç İstihdam Projesi" büyüyor

Genç İstihdam Projesi" büyüyor

Başiskele'de hayata geçirilen "Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi" kapsamında Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Protokol kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin projeden daha fazla fayda sağlamaları hedefleniyor.

Gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılması amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın da destek verdiği "Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi"nde eğitimler devam ederken, meslek lisesi gençlerin projeden daha fazla fayda sağlaması adına yeni bir protokol imzalandı.

"PROJEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMIŞ OLACAĞIZ"
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, bu protokol ile Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi’ni bir adım daha ileri taşıyacaklarını söyledi. Özlü, "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte bir yıl önce başlattığımız proje kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın da desteğiyle bugünkü değeri yaklaşık 2,5 milyon lira civarında olan bazı araç, gereç ve makinaları insan kaynağı yetiştirmek amacıyla temin etmiştik. Bir süredir de bu makineler ve imkanlarla gençlere eğitimler verip, bu proje kapsamında mezunlarımızı istihdam hayatına ve piyasasına kazandırmaya çalışıyorduk. 'Bu araç gereçleri ilçemizdeki meslek liselerimizin atölye sınıflarına yönlendirelim' dedik. Burada hem öğrenci kardeşlerimiz bu imkanlardan istifade etsin hem de biz meslek edindirme kurslarımızı yine Milli Eğitim'in desteğiyle uzman branş öğretmenlerimiz rehberliğinde yapalım diye düşündük. Böylece Genç Başiskele, Genç İstihdam projemizi daha ileriye taşımış olacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.