Gebzeli aşçıdan Tavada kırmızı et pişirirken bilmeniz gereken tüyo! Lezzetini arşa çıkarıyor...

Gebzeli aşçıdan Tavada kırmızı et pişirirken bilmeniz gereken tüyo! Lezzetini arşa çıkarıyor...

Gebzeli ustası Ahmet Şeker, kırmızı et pişirirken dikkate almanız gereken üç önemli noktayı paylaştı. 26 yıllık tecrübesiyle aşçılık alanında uzmanlaşan Şeker'in verdiği bilgilerle artık daha lezzetli etler pişirebileceksiniz.

Gebzeli et ustası Ahmet Şeker'in aktardığı bilgilere göre, öncelikle etin taze olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Taze et, daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. İkinci olarak, eti iyice marine etmek önemlidir. Marine işlemi, etin lezzetini artırır ve daha yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar. Son olarak, eti doğru pişirme yöntemiyle hazırlamak gerekmektedir.

Şef Şeker, etin kızartılması veya ızgarada pişirilmesi gibi yöntemlerin tercih edilmesini önermektedir. Bu yöntemler, etin lezzetini korumasına ve daha iyi bir kıvam kazanmasına yardımcı olacaktır.

alexandru-bogdan-ghita-ueykqqh4poi-unsplash.jpg

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Kırmızı et pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşıldı.

*Etin çabuk pişmesi için tuzunu et piştikten sonra ilave edin.
*Daha lezzetli olmasını istiyorsanız, bir tülbent içine defne yaprağı, 3-4 adet kakule, tane karabiber ve maydanoz sapı ekleyip bohça yaparak bağlayın. Etin suyuna ekleyin. Et pişince bohçayı çıkartın. Et yemeği çok daha aromalı ve lezzetli olacaktır.
*Et kavururken tava ya da tencerenin kenarlarında oluşan köpükler bol miktarda aroma içermektedir. Bu nedenle bu köpükleri biriktiklerinde atmak yerine tencerede toplamaya çalışın.
*Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağı, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu hem lezzetli, hem de yumuşak olmasını sağlar.
*Et piştikten sonra biraz limon suyu ilavesi yapabilirsiniz. Bu hem yağ oranını dengeler, hem de daha yumuşak olmasını sağlar.
*Et pişerken mümkün derece tencerenin kapağını kapalı tutmalı ve yine sivri ya da delici aletlerle ete müdahale etmemelisiniz.
*Kalın tabanlı bir çelik tencere ya da döküm bir tencere kullanmak, etin lezzetini artırır.
*Kuşbaşı eti yıkamamalısın, bu etin sertleşmesine sebep olur.

tim-toomey-pe9dvm1rqkm-unsplash.jpg

LEZZETLİ ET PİŞİRMENİZİ SAĞLAYACAK 2 YÖNTEM

1. Yöntem: Etin üstünü geçecek kadar suda bir taşım kaynatıp kirli kanlı suyunu atıp süzdürün ve daha sonra tencereye az yağ ilave ederek kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış soğanı ekleyip, soğanla birlikte kavurup, diğer malzemeleri ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

2. Yöntem: Tencerenizi kızdırın ve kuşbaşı etinizi ekleyin. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın. Et sulanacaktır. Sulanıp suyunu çekene kadar kavurun ve et yağa binince doğradığınız bol kuru soğanı ekleyip beraber kavurmaya devam edin. En son diğer malzemeleri ve kaynar suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Kaynak: lezzet.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum