Halil Yeni

Halil Yeni

GEBZE’DE BİR UMUT

GEBZE’DE BİR UMUT

 

 

Aynı işyerinde, aynı mahallede, aynı sokakta yaşanan sorunlardan hareket ederek adaletten, haklıdan yana olana, insanları eşit ve eşdeğer görenlere umut oluna bilineceğini söylediler. Tanımadıkları birinin hayatı ve ihtiyacına duyarlı davranan insanların umutla, ortak bir vicdan ve adalet anlayışıyla buluşulabileceği düşüncesiyle yola çıktılar. Ve bunu kıymetli bulan herkese şöyle seslendiler “ben de varım diyorsan kaybetmeyelim birbirimizi…’’ Onlar ‘Bir Umut Derneği’ gönüllüleri.

 

Düzce depremi sonrası mimar, planlama, inşaat mühendisliği, iletişim, sosyoloji, hukuk gibi farklı disiplinlerden akademisyen, öğrenci ve gönüllü yurttaşlar olarak yan yana gelmiş, Düzceli depremzedelerin verdikleri adalet mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini düşünerek depremzedelerle dayanışma amaçlı çalışmalar yapmışlardı.   

 

‘’Dayanışmacı Atölye’’ adıyla bir çalışma başlatarak, farklı mesleklerden insanlarla İstanbul’da rant amaçlı dönüşüm projeleriyle baskı altına alınan, yıllardır ikamet ettikleri mahallelerinden çıkarılmaya çalışılan emekçilerin mücadelesinin yanında olmaya çalıştılar. ‘’Mahalle birlikleri’’ kurarak yerleşim alanlarının her türlü sorununa çözüm bulmaya çalışan kent insanlarıyla dayanışma içinde olmaya çalıştılar.

 

Emekçilerin çalışırken yaşam haklarının ihlal edilmesini durdurabilmek, iş cinayetleri devam ederken işçilerin adalet mücadelesine destek ola bilemek ve ‘’ben de katkıda bulunmak istiyorum” diyen tüm gönüllülerle hep birlikte çalışa bilmek adına ‘’Adalet Arayana Destek Grubu’’nu kurdular.  ‘’Ekolojik Yıkım Projeleri Mağdurlarıyla Dayanışma ağı’’ kurarak, Hidro elektrik santral projesi kapsamında devam eden her türlü hukuksuzluğa karşı durarak, deresine, suyuna, yaşam alanlarına sahip çıkan köylülere elinden geldiğince dayanışma içinde olmaya çalıştırlar.

 

Tüm bu atölyelerin yanında ayrıca İş Bilgisi Dayanışması, Hukuk Dayanışması, Üreticiden Tüketiciye Doğal Ürün Dayanışması, Eğitim Dayanışması, Eşya Dayanışması, Mülteci Dayanışması toplulukları da devam eden çalışmalar arasında.

 

‘’Bir Umut Derneği’’ Gebze’de 2010 yılında kuruldu ve Hacı Halil Mah. İsmet pasa Cad. Hüseyin demir iş merkezi kat 2‘de bulunan yerlerinde halka hizmet veriyor.  En son Umut-Sen çatısı altında Avon isçilerinin sendikal mücadelesi hakkında toplantı yaptılar.  Şimdiyse Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı için gönüllü öğretmenler tarafından matematik dersi veriyorlar. 

 

‘’Bir Umut Derneği’’nin gelecek dönemde kentin kültürel ve siyasal gelişimine değerli katkılarda bulunacağını düşünüyor, kendilerine dayanışma kültürünü yaygınlaştırma ve yüceltme yolunda başarılar diliyorum.

 

 

Bu yazı toplam 1955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi