Gebze Halk Eğitim Merkezi’nden etkinlik

Gebze Halk Eğitim Merkezi’nden etkinlik

Gebze Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu tarafından 5. gerçekleştirilen halk oyunları şöleni ile bu yıl  ilk kez düzenlenen Türk Halk Müziği Koro Konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gebze Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu tarafından 5. gerçekleştirilen halk oyunları şöleni ile bu yıl  ilk kez düzenlenen Türk Halk Müziği Koro Konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öncelikle bu sene 5. yapılan ve artık geleneksel hale geldiği söylenebilecek Halk Oyunları Şöleninde Trabzon yöresinden İzmir yöresine, Mardin yöresinden Aydın yöresine toplam 14 farklı ekip ve 323 kursiyer sahne aldı.  Osman Hamdi Bey sahnesinin izleyiciler için yetersiz kaldığı gözlenirken birçok izleyici gösteriyi ayakta izlemek zorunda kaldı.
Bunun yanında bu sene ilk kez gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Korosu konseri de izleyicilerden tam not aldı. Çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu koroya 10 kişilik saz ekibi destek verdi.  Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait toplam 26 eserin icra edildiği konser gelecek yıllar için geleneksel hale geleceğinin sinyallerini verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.