Faruk Akkoyun Kırkpınar’da kürsü istiyor

Faruk Akkoyun Kırkpınar’da kürsü istiyor

İlimizin son döneme damga vurmuş güreşçilerinden Faruk Akkoyun 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi gazetemize konuştu. İzmitli güreşçi Edirne’de kürsü görmek istediğini belirtti.

Bu sezon son derece formda olduğu görülen ve geçtiğimiz hafta, 33 yıl sonra düzenlenen ZonguldakEreğli Güreşleri finalinde Karamürselli Erkan Ertan’ı mağlup ederek birinci olan Faruk Akkoyun, Kırkpınar Güreşleri öncesi “Hazırım” mesajı verdi. Akkoyun gazetemize açıklamalar yaparken, “Kırkpınar’da kürsü görmenin zamanı geldi” dedi.
 YIL BOYUNCA BUNUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kırkpınar’ın yağlı güreşin en önemli organizasyonu olduğunu belirten Akkoyun şunları söyledi: Kırıkpınar… Her başpehlivan yıl boyunca bu güreşler için çalışıyor. Güreşen küçük bir hatayı, dalgınlığı kabul etmez. Bir bakmışsın güneş sana bakıyor. Bu sporda kimseyi küçük görme gibi bir şansın yok. Tüm rakiplerinle tam konsantrasyon mücadele etmelisin. Neticesinde 1 yılın emeği söz konusu.
 KURA ŞANSI ÖNEMLİ
Güreşlerde kura şansı da önemli. Açıkçası bu konuca çok şanslı değilim. İlk turlarda sürekli çok iyi güreşçilerle denk geldik. 2-3 tur geçtiğimde çok yıpranmış oluyordum. Rakiplerim ise tecrübesiz ya da formsuz güreşçilere denk geliyordu, haliyle karşıma daha diri çıkıyordu. Bu yıl umarım kura şansı da yanımda olur. Ancak hangi rakibim karşıma çıkarsa çıksın gözümü bile kırpmadan güreşmek zorunda olduğumun farkındayım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.