Emekli çiftçilere sevindiren haber!

Emekli çiftçilere sevindiren haber!

Cumhuriyetin 100. yılına özel ,5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara yattı. Ancak,çalışan emekli kapsamında kaldıkları için, ikramiye alamayan çiftçilerin de ikramiye alması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girdiği ve yeni bir düzenleme yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyetin 100. yılına özel, 5000 TL emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde 12,2 milyonu aşkın emeklinin hesabına yattı. Emeklilere, bu kapsamda 60 milyar TL'nin üzerinde bir ödeme yapıldı. Öte yandan emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamayan çiftçiler için devreye girdi.

YILLARDIR ÇALIŞMIYORUZ

SGK, Kasım ayının 15'inden önce 12,2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme yaptı. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.Bununla beraber ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı. Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutup "Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz" dediler.

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Erdoğan'a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını ve buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.