Dünya Kızıl Panda Günü kutlanıyor

Dünya Kızıl Panda Günü kutlanıyor

Koruma altında 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, nesli tehlike altında olan ve bulunduğu tüm ülkelerde koruma altına alınan kızıl pandaların gününü kutluyor.

Koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferi içinde ziyaretçilerini ağırlayan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Dünya Kızıl Panda Günü’nü unutmuyor.
Bugün bulunduğu tüm ülkelerde koruma altında bulunan ve 1996 yılında IUCN (Uluslararası Doğayı Koruma Birliği) tarafından tehdit altındaki türler listesine eklenen kızıl panda, yaban hayatta 2.500 bireyden az kaldığı tahmin ediliyor. Bu nedenle kızıl pandaları korumak ve farkındalık yaratmak adına dünya çapında Eylül ayının üçüncü Cumartesi, “Kızıl Panda Günü” olarak kutlanıyor.

137.550 AĞAÇ DİKİLDİ
Red Panda Network’ün çalışmalarını destekleyen Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Nepal’in doğusundaki kızıl panda habitatına 137.550 ağaç dikerek doğal yaşam alanların genişlemesine katkı sağladı.

EAZA (Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği) ile iş birliği sonucu 2014 ve 2018 yıllarında Türkiye’nin ilk kızıl panda çifti, üreme programı kapsamında FYZoo‘ya gelerek burada ailesini büyüttü. Geçtiğimiz günlerde kızıl panda ailesine katılan yavru pandayla ailesi büyüyen kızıl pandaların günü 16 Eylül Cumartesi günü FYZoo’da kutlanıyor.

KIZIL PANDA GÜNÜ’NE ÖZEL TASARIM ATÖLYESİ
FYZoo, 16 Eylül Cumartesi günü kutlanacak olan Kızıl Panda Günü’ne özel çeşitli etkinlikler düzenliyor. Özel hazırlanan eğitim modülüyle çocuklara kızıl pandaların dünyası anlatılarak, çocukların kızıl pandalar hakkında bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Aynı zamanda çocuklara özel hazırlanan infografik broşürler de çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayacak.
Kızıl pandalar özelinde hazırlanan atölye çalışmasında ise panda figürlü kalemlik ve yüz boyama gerçekleştirilecek.
Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık.

ERDAL KARAÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.