Dünya Afrika Pengueni Farkındalık Günü

Dünya Afrika Pengueni Farkındalık Günü

Koruma altında 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, nesli tehlike altında olan ve bulunduğu tüm ülkelerde koruma altına alınan Afrika Pengueni için Farkındalık Günü düzenliyor.

Koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferi içinde ziyaretçilerini ağırlayan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Dünya Afrika Pengueni Farkındalık Günü’nü unutmuyor.

Nesli tükenmekte olan türler arasında bulunan Afrika penguenlerini korumak ve farkındalık yaratmak amacıyla dünya çapında 14 Ekim tarihinde Afrika Pengueni Farkındalık Günü olarak kutlanıyor. 36 adet Afrika Pengueni bulunan FYZoo’da bugüne özel birçok etkinlik düzenleniyor.

AFRİKA PENGUENİ FARKINDALIK GÜNÜ’NE ÖZEL TASARIM ATÖLYESİ

FYZoo, 14 Ekim Cumartesi günü kutlanacak olan Afrika Pengueni Farkındalık Günü’ne özel çeşitli etkinlikler düzenliyor. Özel hazırlanan eğitim modülüyle çocuklara Afrika penguenlerinin dünyası anlatılarak, çocukların penguenler hakkında bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Aynı zamanda çocuklara özel hazırlanan infografik broşürler de çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayacak.

Afrika penguenleri özelinde penguen figürlü doğa ve tasarım atölyesinin yanı sıra yüz boyama gerçekleştirilecek.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-18.00 arası açık.

penguen-2-102901925.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.