Doktorlar ve sağlıkçılar şiddet yüzünde tayin istemekte!

Doktorlar ve sağlıkçılar şiddet yüzünde tayin istemekte!

"Önce insan" anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi Türkiye Cumhuriyetinin öncelikli meselesi olmalıdır” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Konu sağlık olunca, insan hayatı olunca, para ve ticaretin hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek isterim. Ama AKP Hükümetlerinin sağlığı ticarileştiren politikaları yüzünden yandaş müteahhitler eliyle hayata geçirilen şehir hastaneleri modeliyle vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta, randevu alamam, röntgen çekimlerinin, ameliyatların ve tahlillerin aylar sonraya sıra verilmesi gibi durumlar ise yoğun mesai yükü altında ezilen hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet olarak yansımaktadır.

PSİKOLOJİK SAĞLIĞINI DA TEHLİKEYE ATMAKTA

Türkiye'de sağlık sektörü, personel eksikliği, yoğun çalışma saatleri, düşük ücretler ve sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikler gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Bu zorlukların yanı sıra, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması, mesleki memnuniyeti ve güvenliği olumsuz yönde etkilemektedir. Şiddet olayları, yalnızca fiziksel zararların ötesinde, çalışanların psikolojik sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Sağlıkçılar ve hekimler karşılaştıkları bu saldırlar nedeniyle ya tayin istemekte ya da meslek değiştirmektedir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.