Dilovası'nda 58 milyonluk yatırım daha

Dilovası'nda 58 milyonluk yatırım daha

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki ağustos ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı.

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı. Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Metpacker Ambalaj Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu. Gebze'de faaliyet gösteren Metpacker Ambalaj, yatırımını ise Dilovası'na yapacak.

 

MAKİNE ÜRETİMİ

Metpacker Ambalaj, yapacağı komple yeni yatırım ile birlikte Dilovası'nda makine üretimi yapacak. Firma, yapılacak yeni yatırım ile birlikte yılda 20 adet otomatik dikiş kaynak makinesi, 20 adet otomatik Kapatma Makinesi, 5 adet otomatik gövde şekillendirme hattı ve 5 adet otomatik dip ve kapak üretim hattı. Firma, söz konusu proje 33 milyon 500 bin lira net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 1 milyon 322 bin (24 milyon 554 bin lira) değerinde ithal makine ve teçhizat satın alacak. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 58 milyon lirayı bulacak.

 

30 İSTİHDAM

Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 30 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji "Faiz Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 70, YKO yüzde 30" talep etti ve kabul gördü.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.