Deniz Feneri’nde hedef 10 bin kişi

Deniz Feneri’nde hedef 10 bin kişi

Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüren Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği, 10 bin depremzedeye ulaşmayı hedefledi

Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor.

deniz-feneri-2.jpg

“Bağışlayın Bereketlensin” sloganı ile Ramazan da çalışmalarına başlayan ve 7 yıldır Kocaeli’nde faaliyette olan Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği Türkiye’nin yanı sıra insani dramların yaşandığı coğrafyalarda muhtaçların ve yetimlerin kapısını çalarak 10 bin kişiye Ramazan yardımları ulaştırmayı hedefliyor.

Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği çalışmaları ile yetimlere bayramlık giysiler harçlık, ihtiyaç sahiplerine gıda kumanyaları, temizlik kolisi, Zekat, Fitre dağıtımları ve iftariyelik ikramlarında bulunacak.

Deprem bölgesinde iftar ve sahur yemeği dağıtımı

Temsilcilik Hatay’a, 1000’er kişilik iftar ve sahur sofraları kurup sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirecek depremzedelerin Ramazan ayını bir nebze olsun rahat geçirmesini sağlayacak.

600 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin depremden etkilenen Hatay ilinde dağıtılacak.

Diğer illerde ise “Genel Merkez” faaliyette olacak.

Ramazan ayında Kocaeli’ne gelen afetzedelere ve ilin ihtiyaç sahibi kişilerine gıda, temizlik kolisi, hijyen seti yardımı yapılacak.

Gıda kolilerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Salça, kırmızı mercimek, nohut, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tuz, hazır çorba, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, şeker, reçel ve bulgur."

İftariyelikler ikram edilecek, bayramlıklar dağıtılacak

Ayrıca “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” (6 Nisan)da kurulacak iftar sofralarına yetim çocuklar afetzede çocuklar ve ailelerine yemek verilecek.

Ayrıca çocuklara sürpriz hediye paketleri ve kıyafet yardımı da yapılacak.

İsteyen bağışçılar Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği’nin 0262 321 40 12 numaralı telefonu arayarak bu özel güne 100 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilir yetim çocuklara destek olabilir.

Deniz Feneri Kocaeli Temsilciliği bağışçılardan emanet aldığı Zekat ve Fitreleri de Ramazan’da depremde evini yurdunu kaybeden ve çadırda yaşamak zorunda kalan depremzedelere ulaştırmayı hedefliyor.

Destek olmak için

Bağışçılar, deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını bağışlayarak Deniz Feneri Derneği Kocaeli Temsilciliği’nin mübarek Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği insani yardımlara destek olabilirler.

Bağışçılar;

-FITRE yazıp 5407’ye SMS göndererek 70 TL,

-AFET yazıp 5560’a SMS göndererek 25 TL katkıda bulunabilirler.

Ayrıca, derneğin 0262 321 40 12 numaralı telefonundan çağrı merkezindeki arkadaşlarımıza online bağış yapabilir.

Bağışçılar bizzat bulundukları yere kadar dernek çalışanlarını çağırıp makbuz karşılığı bağışlarını da verebilirler.

Sabit hat dışında mobil iletişim numarası ise 0 549 414 60 18 numaralı hattı da 24 saat arayabilirler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.