Değirmendere nerede? Değirmendere'de gezilecek yerler

Değirmendere nerede? Değirmendere'de gezilecek yerler

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı, küçük ve sevimli bir kasaba olan Değirmendere gezmesi oldukça keyifli bir yer. Bu haberimizde sizler için Değirmendere'de gezilecek yerleri derledik.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı, yaz akşamları atmosferiyle ufak bir tatil kasabasını andıran oldukça eğlenceli ve güzel bir kasaba. Kocaeli'de yaşayan aileler için vakit geçirmenin oldukça keyifli olduğu bir yer olan Değirmendere'de bu haberimizde sizler için neler yapabileceğinizi derledik.

YALI EVLERİ
Değirmendere Sahili sabahları ailenizle gelip kahvaltınızı yapmanız için oldukça ideal. Gölcük Belediyesi'nin hizmete sunduğu Yalı Evlerinde sahilin eşsiz manzarasının tadını çıkararak ailenizle oldukça lezzetli bir kahvaltı eşliğinde güne başlayabilirsiniz.

ÇAY BAHÇELERİ
Kahvaltının ardından kahve içmek için Değirmendere Sahilinde hat boyunca uzanan çay bahçeleri ve kafeleri tercih edebilirsiniz. Çay bahçeleri, hem bölgedeki gençler hem bölgede yaşayan yaşlı nüfus tarafından oldukça sevilerek tercih edildiği için gün boyunca oldukça kalabalık olur. Hatta Değirmendere'de oldukça fazla insan dışarıdan aldığı simit ve poğaçalarla çay bahçesine giderek kahvaltı yapar. Yıllardır insanların çay bahçesine giderek bu şekilde kahvaltı etmesi, Değirmendere'de bir kültür haline gelmiştir.

ÇINARLIK MEYDANI
Sahilde ufak bir yürüyüş yapmak isterseniz kesinlikle Çınarlık Meydanı'nı görmek isteyeceğinizden eminiz. Uzun yıllardan beri Çınarlık Meydanı'nda tüm dünyadan gelen heykel sanatçılarının yapmış olduğu ağaç kabuğundan yapılmış ve sahile estetik katan heykeller bulunmakta.

Çınarlık Meydanı'nda heykellerin arasından dolaşarak başladığınız yürüyüşünüzde yukarı doğru çıkarak Atatürk Heykeli'nin bulunduğu meydana çıkabilirsiniz. Bu meydana ismini veren ve bin yılı aşkın yıldır Değirmendere'de bulunan Çınar ağaçlarıyla karşılaşırsınız. Bu meydanda yılın belli zamanlarında konserler verilir ve festivaller yapılır.

İlerleyen saatlerde sahil kalabalıklaştıkça Değirmendere Sahili'nde hat boyunca bulunan dondurmacıların kalabalıklaştığını görürüsünüz. Değirmendereliler tarafından dondurma oldukça sevilerek tercih edilir ve gün boyunca oldukça kalabalık olur.

Akşam saatlerinde sahil, gençlerin de gelmesiyle oldukça kalabalıklaşır ve hareketlenir. Bu saatlerde sahil oldukça eğlenceli olur. Akşam saatlerinde herkes sahile yürüyüş yapmak, yemek yemek ve arkadaşlarıyla zaman geçirmek için gelir. Bu saatlerde sahilde takı stantları açılır. Takı stantlarında Değirmendere'nin yerlilerinin kendi el emekleriyle yaptığı ürünler satılır ve Değirmendereliler çok sever.

Akşam saatlerinde oldukça hareketlenen Değirmendere'de takı stantlarının açıldığı bölgeden başlayarak, Yüzbaşılar'a kadar yürüyerek kalabalık ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.