Dan Brown’ın ‘Cehennem’i ile İstanbul turu

Dan Brown’ın ‘Cehennem’i ile İstanbul turu

Bir turizm firması, ABD’li yazar Dan Brown’ın yeni kitabı “Cehennem”de milyonlarca okura ulaştırdığı İstanbul’u, yazarın gözünden görmek ve...

Bir turizm firması, ABD’li yazar Dan Brown’ın yeni kitabı “Cehennem”de milyonlarca okura ulaştırdığı İstanbul’u, yazarın gözünden görmek ve tanımak isteyenler için İstanbul turları başlatıyor. Turizm firmasında görevli rehber Serhan Güngör, Brown’a, 2009’da, “Kayıp Sembol” kitabının tanıtımı için İstanbul’a geldiğinde şehri gezdirdiğini söyledi. Brown’ın 3 gün süren gezisinde bir rota planladıklarını belirten Güngör, “İstanbul’un tarihi yarımada kısmı öncelikli olmak üzere Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Beyoğlu, Bebek ve surları gezdik” dedi. Güngör, Brown’ın, İstanbul’un modern bir şehir olmasından ve renkli ışıklarından çok etkilendiğini anlattı. 

 

Dan Brown’ın gözünden İstanbul’u görmek isteyenler için 23 Haziran’da “Cehennem Kitabından Adım Adım İstanbul” turu planladıklarını bildiren Güngör, “Kitaptaki kurguya paralel olarak hem yerli hem yabancı ziyaretçileri İstanbul ile buluşturacağız. Böylece bu alanları bilenler yazarın bakış açısıyla, kitapta anlattığı gibi tanıma, hatırlama, daha önce görmeyenler de şehri öğrenme fırsatı bulacak. 1 gün sürecek turumuzda kitapla ilgili sohbetler de olacak. Turun en önemli tarafı misafirlerin, yazarın tarihi ve kültürel mekânları gezerken buraları nasıl gözlemlediğini öğrenecek ve hayal dünyasına girecek olmaları” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum