Cumhuriyet Bayramı için  taslak program hazır

Cumhuriyet Bayramı için taslak program hazır

Ülkemizde Milli bayram kutlamalarına kısıtlama getirildiği yıllarda temeli atılan Gebze Milli Bayramları Kutlama Platformu, Cumhuriyet Bayramı için ilk toplantıda taslağı hazırladı. İkinci toplantıda karara bağlayıp kamuoyuna açıklayacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’ncu yılı Gebze’de yine, sivil toplumdan sebep coşkulu ve Cumhuriyet’in şanına yakışır şekilde kutlanacak.

KAMU YÜZÜNÜ HALKA

ONLARDAN SEBEP DÖNDÜ

2002 öncesi halkın katılımıyla coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı ve milli bayram kutlamaları, 2002 sonrası çeşitli gerekçelerle toplumdan kopartılmaya başlanmış, tam o yıllarda Gebze Sivil toplumu devreye girmişti. Son yıllarda ise Gebze’de de Kaymakamlık/Belediye işbirliğindeki milli bayram yürüyüş ve fener alaylarında sivil toplumun bu duruşunun etkisi göz ardı edilmiyor.

ADD GEBZE’NİN EV SAHİPLİĞİNDE

Gebze’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’ncu yılına denk gelen bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine dair Gebze Milli Bayramları Kutlama Platformu’nun ilk toplantısı Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Gebze Şubesi’nde; Şube Başkanı Nilgün Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

RENGARENK

Toplantıya sivil toplumun emek, eğitim, bilim, kültür sanat, kent nitelikli yapılanları katıldı.  Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze Temsilciliği Başkanı Barış İnce, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Tüm Emekliler Derneği - TÜED Gebze Şube Başkanı Ali Tunç,  Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği Başkanı Doğan Sevimbike toplantıda kurumlarını temsilen yer aldı.

YEREL MOTİFLİ AÇIKLAMA ÖNGÖRÜLÜYOR

Platformun ilk toplantısında program taslağı oluşturulup görüş alışverişinde bulunuldu. İkinci toplantıda program netleştirilip kamuoyu bilgilendirilecek. Programın platform tarafından kaleme alınmış, Cumhuriyet ile Gebze’nin yerel ilişkisinden de örnekler veren, yerel motifler içeren bir basın açıklamasıyla taçlandırılacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.