CHP’li Akar’dan veda

CHP’li Akar’dan veda

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Genel Kuruldaki son oturumunu yönetti.

Genel Kurul çalışmalarını sonlandırmadan önce veda konuşması gerçekleştiren TBMM Başkanvekili Akar, bu yasama yılında hayatını kaybeden Milletvekillerini anarken tüm Milletvekillerine de teşekkür etti.

Akar konuşmasında, “Değerli milletvekilleri, 27’nci Dönemdeki son oturum Başkanlığımı gerçekleştirmiş bulunuyorum. Yaklaşık üç yıldır yürütmüş olduğum Başkan Vekilliği görevim süresince görev yaparken Anayasa’ya, İç Tüzük ve yasalara uygun olarak hareket etmeye azami titizlik gösterdim, bu konuda her zaman hassas olmaya çalıştım. Hepimiz insanız, hatamız, kusurumuz olabilir; yoğun çalışmalar sırasında eğer bir hatamız olduysa, istemeyerek kırdığım arkadaşlarım olduysa kusurumuza bakmasınlar lütfen. Tabii, bu dönem süresince aramızdan ayrılan, ebediyete uğurladığımız arkadaşlarımız oldu; Değerli Milletvekillerimiz Erdin Bircan, Kazım Arslan, Markar Eseyan, İsmet Uçma, İmran Kılıç, Yakup Taş ve Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum

“TÜM MECLİS ÇALIŞANALARINA TEŞEKKÜR”
Yine, bizimle beraber gece gündüz çalışan bütün Meclis çalışanlarımıza, Genel Kurul çalışmalarımızda zaman zaman görüşleriyle destek veren Kanunlar ve Kararlar Başkanlığına, bütün değerli arkadaşlarımıza, stenograflarımıza, teknik ekibe, kavas arkadaşlarımıza, restoran ve çay ocağı çalışanlarımıza sizler adına, bütün Genel Kurul adına teşekkür ediyorum. Burada zaman zaman sesler yükselse de istişareyle çözümler sunan Değerli Grup Başkan Vekillerimize, İdare Amirlerimize ve Divan üyesi arkadaşlarıma katkıları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

“GURUR DUYUYORUM”
On iki yıl bu kutsal çatı altında görev almış bir arkadaşınız olarak sizlerle beraber olmaktan gurur duyduğumu, milletvekilliğimi ve Başkan Vekilliği görevimi sonlandırırken gelmekte olan 28’inci Dönem ve 13’üncü Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında görev alacak olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu kutsal çatı altında yapılacak olan çalışmaların milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bugüne kadar bu kutsal çatı altında görev almış olan başta cumhuriyetimizin kurucusu Meclisimizin ilk Başkanı 1’inci Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm üyelerini saygı ve rahmetle anıyorum. Bu duygularımla Gazi Meclisi selamlıyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.