CHP’de taban ön seçim istiyor

CHP’de taban ön seçim istiyor

CHP Gebze’de belediye başkan adayının nasıl belirleneceği üzerine   tartışmalar devam ediyor. 

indir.png

GeneL merkezin Gebze’de ön seçim yapılacak diye karar almasına karşın  ilçe yönetiminin  kendi belirlediği isimi  aday göstermek istemesi de  parti tabanın da tepkilere neden oluyor.   Recep Dursun ve İsmail Demir  CHP’nin Gebze’de ki  belediye başkan aday adayları.

Bilindiği gibi CHP il başkanlığının talebi üzerine CHP genel merkezinden Gebze’de ön seçimle belediye başkan adayının belirlenmesi yönünde karar çıkmıştı. Bu karara CHP’nin bölge milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’da destek veriyor.  Ancak CHP Gebze ilçe başkanlığının kendi belirlediği adayı atama yapılmasını istemesi parti tabanın da tepkilere neden oluyor.

ÖN SEÇİMLE BELİRLENMELİ

Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan bir çok partili,   CHP’de adayın belirleme yönteminin ön seçim olması gerektiğini belirterek, “Şuan halihazırda iki başkan adayımız var. Bu isimlerden hangisinin aday olacağına üye bazında yapılacak temayül yoklaması ile karar verilmelidir.  Aksi halde üyelerin görüşü alınmadan gösterilecek bir aday partiye kan kaybettirir”dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.