CHP heyeti ile gündem üzerine

CHP heyeti ile gündem üzerine

 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, ilçe yöneticileri Serdar Tüze, İsmail Sungur, Bülent Evciman, Gebze belediye meclis üyeleri Salih Işık ve Neşe Çetiner Celep gazetemizi ziyaret ettiler. 

Hem Gebze, hem Kocaeli hem de ülke gündemine dair sorularımızı yanıtladılar. 

Milletvekili Tarhan’a ilk sorum, Dilovası’ndaki Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nden çıkan kömür tozlarının ilçeye verdiği rahatsızlıkla ilgiliydi. 

Tarhan, Kömürcüler OSB’nin kapatılması gerektiği gibi net bir mesaj verdi. 

Bir başka yerel konu, Gebze’nin son günlerdeki en büyük çilesi olan trafik kaosuydu. Özellikle okulların da açılmasıyla sabah ve akşamleyin Gebze’nin birçok kavşağı adeta kilitleniyor.

İlçe başkanı Recep Dursun trafik kaosunun plansızlığın ve hatalı projelerden kaynaklandığını vurgularken, meclis üyeleri Salih Işık ve Neşe Çetiner Celep mecliste kendilerinin önerilerinin dikkate alınmadığını anlattı.

Milletvekili Tarhan ülke gündemiyle ilgili olarak da OHAL’in bir an önce kalkması gerektiğini, eğitim sisteminin cemaat ve tarikatlara bilerek bırakıldığını bu nedenle kaos oluştuğunu, ilkokul öğrencilerine verilen 15 Temmuz demokrasi dersinin ise gündemi değiştirmek ve çocuklarda mağduriyet algısı oluşturmak için yapıldığını vurguladı.

CHP Gebze ilçe yönetimi ve meclis kadrosu şehirde yapılan yanlışlıklara sessiz kalmasa da, iyi bir muhalefet yapsa da bunu kamuoyuna iletme anlamında sıkıntı yaşıyor. 

Gebze’de şu anda ciddi anlamda trafik sorunu yaşanıyor. Elbette Anibal kavşağı yapılsın, yollar yenilensin. Buna hiç kimsenin bir şey diyemez. Ancak çalışmalar plansız ve sistemsiz yapılırsa vatandaş mağdur olur.

Size somut bir örnek vereyim. D-100 karayolundan İstanbul-Ankara istikametine gelirken eğer Demirtaş Akaryakıt önünden girişi kaçırırsanız, Gümrük sanayi bölgesine kadar gitmeniz gerekiyor. Başka bir çıkış olmadığı gibi, yönlendirici tabela da yok. Gebze Center civarı ise tam bir trafik kaosu. Ne girişi belli, ne çıkışı!

Sabahları ve akşamları özellikle servis saatlerinde GOSB, Balküpü, Trafo, Anibal, Mustafapaşa Dörtyol ve Aksesapağı’na kesinlikle işiniz düşmesin! İstanbul boğaz köprüsü trafiğinden hiçbir farkı yok, saatlerce bekliyorsunuz!

Şehri yönetenlerin bir an önce bu soruna kalıcı ve radikal çözümler bulması gerekiyor.  

Bu yazı toplam 128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi