Çayırova’nın Gümüş’ü  salonda da parlayacak

Çayırova’nın Gümüş’ü salonda da parlayacak

Çayırova’nın futbolda 27 yıllık markası Gümüşspor, Adem Çelik başkanlığındaki ilk yılında voleybol liglerinde de boy gösterecek. Başkan Çelik yüzme takımı içinde GTÜ ile temasta olduklarını söyledi

Bir spor kulübünün, spor kulübü sıfatını edinmesi, kâğıt üzerinde kolay. Altını doldurmak gerekir. Gerek dünyamız gerek ülkemizde halen en yaygın ve popüler spor dalı olan futbol alanında yer alıp sadece o alanda faaliyet sürdürmek, spor kulübü olmanın altını ne kadar dolduruyor, tartışılır. Ülkemizde birçok yeni yapılanmanın sıfatını spor kulübü olarak değil futbol kulübü olarak tanımlaması da bir bakış açısıyla, bir samimiyetin dışa yansımasıdır belki.

 

HER KADEMESİNDE GÖREV ÜSTLENDİ

 

Çayırova’nın futbolda 27 yıllık markası Gümüşspor, Adem Çelik başkanlığındaki ilk yılında voleybol liglerinde de boy gösterecek. Başkan Çelik yüzme takımı içinde GTÜ ile temasta olduklarını söyledi. Başkan Çelik, daha önceleri dernek statüsünde faaliyet gösteren, 1994’te resmen spor kulübü olan Çayırova Gümüşspor’un hemen her kademesinde, kendi tabiriyle “doğduğundan beri” yer aldı. Malzemeciliğini üstlendi. Yönetime zaman zaman girip çıktı ama teknik direktörlüğü hiç bırakmadı, takım hocalığında 16 yılı geride bıraktı. Kulüp başkanlığında birinci yılını doldurmak üzere.

 

 TEK KATEGORİDEN HER KATEGORİYE

 

Adem Çelik’in gerek 17 sene önce teknik direktörlük, gerek geçen sene başkanlık görevlerini üstlenmesiyle birlikte kulüpte önemli değişimler, gelişmeler oldu. Çelik, “Hocalığını üstlendiğimden beri her kategoride liglere girebiliyoruz. Günümüzde de 180 sporcu ile mücadelemiz sürüyor” dedi.

 

SALONDA ÖNCELİĞİMİZ VOLEYBOL

 

Çayırova Belediyesi Sokak Basketbolu Turnuvası’nda da temsil edildiklerini ancak salon sporlarında öncelikli hedeflerinin voleybol olduğunu kaydeden Başkan Çelik, “Voleybolda kız takımını oluşturduk. Şubat ayından itibaren başlaması beklenen 16 yaş üstü, büyük ihtimalle yıldızlar liginde mücadele etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

YÜZME TAKIMI İÇİN GTÜ İLE GÖRÜŞÜYORUZ

 

Yüzme takımı kurmak için Gebze Teknik Üniversitesi ile görüştüklerini, basketbolda ligler için takım kurmayacaklarını ancak resmi olmayan her müsabakada yer alacaklarını belirten Çelik, “Jimnastik sporunu da düşünüyoruz ancak salonda problem olduğundan şimdilik sadece düşünce aşamasında” dedi.

 

117-005.jpg

 **

Kazanırken hazmetmeyi öğrettik

 

 

 

 

 

 

Kulübe sporcu kabul ederken önceliklerinin Çayırova’da ikamet olduğunu kaydeden Çelik, “Diğer ilçelerden arkadaşlar da oluyor ancak bizim ilk şartımız bu, sonuçta Çayırova’ya hizmet ediyoruz. Gebze’den gelen arkadaşlar olduğunda, Gebze’deki spor kulüplerine gitmelerini öneriyorum. Bu arkadaşlarda, özellikle idmanlara geliş gidişte sıkıntı da yaşanıyor. Bundan dolayı ben gelecek arkadaşların kendi bölgelerinde devam etmelerini öneriyorum” dedi. Çelik şöyle devam etti:

 

TÜM KULÜPLERE DİYET EĞİTİMİ

 

 

“Sporcumuzla ilk dersimizde karşılıklı oturup, hedeflerini soruyoruz. Bizim ona/onlara verebileceklerimizi anlatıyoruz. Futboldan beklentilerini dinliyor, aileleriyle ayrı konuşuyoruz ve yine aileleriyle çeşitli zamanlarda bir araya geliyoruz. Diyetisyen kızım Eda Çelik onlar için sporcu diyeti hazırlıyor. Hatta bu konuda belediyenin salonunda, tüm spor kulüplerinin sporcularına yönelik eğitim vermek amacındayız.”

AHLAKLI OLUN DEMİYORUZ

AHLAKLI OLUYORUZ…

 

Adem Çelik, sporcu ahlakına daire şunları kaydetti: “Sözde kalmasın diye üstüne basarak söylüyorum. Burada sporculara yönelik olarak ahlak kelimesini hiç kullanmadık, anlatmadık. Yönetimdeki ve teknik heyetteki arkadaşlarım ile birlikte önce biz ahlaklı olacak ve yaşayacağız ki sporcularımız bizden örnek alsın. ‘Böyle ahlaklı olun’ türü yaklaşımlarım hiç olmadı çünkü ahlaksız değiller. Gerek sahada, gerekse idmanlarda, biz ne yapıyorsak onu örnek aldılar.    

 

Biz sporcularımıza kazanırken de, kaybederken de hazmetmeyi öğrettik. Bizim oyuncularımız rakibe saygıdan ötürü, galibiyet sonrası sahada sevinmez. Maç içinde gol kaydettiğinde, sevincini abartmadan gösterir. Galibiyet sonrası kutlamayı, sevinci soyunma odasında yaparız. Bu tutumu gerek sporcularımız gerek rakibimize anlatarak değil yaparak, uygulayarak gösterdik.”

 

113-009.jpg

 

Para konusunu kapattık

Önceliğimiz yetiştirmek

 

Birinci Amatör Lig’de bile paranın konuşulduğu, amatör kelimesinin sözde kaldığı günümüzde amatör ruhla mücadeleyi inadına sürdürdüklerini, sürdüreceklerini kaydeden Adem Çelik, “Gümüşspor’un olmazsa olmaz tutumu budur. Başkanından yöneticisine, her bir sporcusuna hepimiz amatörüz ve öyle kalacağız. Bize gelen sporcunun herhangi bir maddi talebi olamaz çünkü o kapıyı kapattık. Bu bölgede çok arkadaşımız var. Sağ olsunlar çağırsak gelecekler ama para konuşulduğu zaman biz çağırmıyoruz.

 

Bizim bölgede birinci hedefimiz, futbolcu yetiştirmek. Son 6 yıl içinde profesyonel takımlara 5-6 futbolcu kazandırdım. Elbette takımlarımızla şampiyonluklar yaşamak, üst liglerde mücadele etmek isteriz ama amatör anlayışımızdan taviz vermeden şampiyonluklar isteriz.” 

 

115-003.jpg

 

Adem Çelik, teknik direktörlük eğitimini Bolu’daki kurslarda aldı. 10 gün süren kursun ardından düzenlenen sınavı geçerek edindiği belgeyle, teknik direktörlük kariyerine başladı. Teknik direktörlüğü öncesi 12-13 sene boyunca, kulüp yöneticisi kartıyla sahaya girdi. Bir dönem Gebzespor’u da çalıştıran Beykozlu teknik adam Arap lakaplı merhum Güngör Sürel ile, dönemin Çayırova Güzeltepespor takımında birlikte çalıştı. Yine geçtiğimiz yıllarda kanserden kaybettiğimiz Tamer Köksal ile de takım çalıştırırken Çayırova’da; Şekerpınar Gençler Birliği hariç tüm takımlarda görev yaptı. Bir diğer taraftan 40 yaş üstü mastır takımıyla da mücadele ettiklerini kaydeden Çelik, “Biz Çayırova’ya kapsayan tek takımız” dedi.

 

 

 

**

 

 

 

Her yöneticimizin

ayrı katkısı oldu

 

 

Şahsının başkanlığındaki kulüp yönetiminin 26 kişilik geniş bir ekipten oluştuğunu belirten Adem Çelik, “Bu dönem yönetici arkadaşlarımızın her biri kendi alanlarında çok önemli katkılarda, faydalarda bulundu. Sporun farklı dallarına da yöneldik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki bisiklet şölenimiz gerçekleşti. Bisiklette altı sporcumuz var. Resmi olarak bisiklet branşını açmadık ama bizim adımıza çeşitli müsabakalarda yer alacaklar” diye konuştu.

 

KADIN YÖNETİCİMİZ DE OLACAK

 

Sorumuz üzerine; Çayırova Gümüşspor’un günümüzdeki yönetimde kadın yöneticinin yer almamasını eksiklik olarak kabul ettiklerini belirten Çelik ilerleyen yıllarda devam etmeleri halinde bu eksiği de giderme amacında olduklarını kaydetti.

 

Çayırova Gümüşspor’da Adem Çelik başkanlığındaki yönetim Abdullah Çicekoğlu, Timur Bilici, Yavuz Çelik, Hasan Bilici, Lokman Çelik, Adem Bektaş, Ahmet Kayaoğlu, Ferhat Hocaoğlu, Rafet Keskinoğlu, Hakan Polat, Burak Çelik, Burhan Bektaş, Kadir Çelik, Eray Demirci, Muharrem Karataş, Şeref Keskinoğlu, Adem Çobanoğlu, Numan Keskin, Necmettin Kayaoğlu ve Nakşi Köse’den oluşuyor.  

 

FOTO

 

151-001.jpg152-004.jpg

150.jpg

40’INDAN SONRA ÜNİVERSİTE BİTİRDİ.

Mimar, mühendis,

diyetisyen yetiştirdi

 

İlkokulu tamamladıktan tam 29 sene sonra tahsilini sürdürme kararı alıp günümüzde üniversite diploması da edinen Adem Çelik, “Daha öncelerinde de okumayı çok isterdim. Neler yapabilirim diye hala zorluyorum kendimi. Öte yandan, çocuklar okuduğu için seviniyoruz. ‘Biz yapamadık çocuklar yaptı’ diyoruz. Belki biraz da o rahatlatıyor ama hakikaten geçmişe geri dönsek hiç düşünmeden okurdum, devam ederdim” diye konuştu.

 

TURİZM OTELCİLİK OKUDU

 

Aslen Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi, Babakonağı Köyü eşrafından Adem Çelik, 1970 yılında Gebze’de dünyaya geldi. Biri rahmetli, beş çocuklu merhum Meryem – Hüseyin Çelik çiftinin en büyük çocuğu. Demirsaç İlkokulu’nu bitirdikten sonra eğitimine 40 yaşına kadar ara verdi. Çocuklarına örnek olmak için yeniden eğitime dönüp ortaokul, lise ve üniversiteyi dışarıdan bitirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde turizm otelcilik bölümünde okudu ancak turizm sektöründe hiç çalışmadı.

 

1992 yılında eşi Badegül Hanım ile dünya evine girdi. Bir dönem MHP Çayırova İlçe yönetiminde yer aldı.  Büyük kızı Mimar Kübra Çelik Gündoğdu, 2018 genel seçimlerinde MHP’den 9’ncu sıra Kocaeli Milletvekili adayı oldu. Yaşamını ve mesleğine dair iş hayatını eşiyle birlikte İngiltere’de sürdürüyor. Ortanca çocuğu, Eda Çelik, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde diyetisyenlik okudu. 2022 yılının eylül ayından itibaren Çayırova Tıp Merkezi’nde çalışmaya başladı. Oğlu Mert Çelik, 20 yaşında. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencisi. 2019’dan bu yana, futbol amatör hakemliği yapıyor.

 

Adem Çelik; Çayırova Belediyesi’nde 22 yıl işçi statüsünde çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Ayrıca iki dönem sendika temsilciliği yaptı.

 

114-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.