Çalışan emekliler 5 bin TL ikrameyi alıyor!

Çalışan emekliler 5 bin TL ikrameyi alıyor!

Uzun süreden bu yana merakla beklenen çalışan emeklilere de verilecek olan 5 bin TL ikramiye için tarih netleşti. Peki, çalışan emekliler 5000 bin TL ikramiyeyi ne zaman alacak? Çalışan emeklilerin 5 bin TL ikramiyesi hangi gün hesaba yatacak? İşte detaylar...

Emeklilere bir defaya mahsus olarak verilen 5 bin TL ikramiyeden çalışan emekliler ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanlar yararlanamadı. Gelen talepler doğrultusunda çalışan emeklilerin de bu ikramiyeden faydalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrası 2023 Yılı bitmeden hesabını sıklıkla kontrol eden vatandaşlar, emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? sorusuna cevap arıyor. Torba kanunu teklifi görüşmelerinin tamamlanması ardından yasalaşacak olan 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihi şu şekilde planlanıyor...

DETAYLAR NETLEŞTİ

Her yıl toplam 2 kez verilen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı'nda veriliyordu. SSK, Bağ-Kur, Memur emeklilerinin yararlandığı emekli ikramiyesi bu yıl ilk kez 3. kez yatırıldı ve miktarı tam 5 bin TL oldu. 100. Yıl Cumhuriyeti'ne özel tek seferliğine yalnızca çalışmayan emekli vatandaşların hesabına geçen ikramiye daha sonra çalışan emekliye de verileceği duyuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenlemede detaylar netleşti.

KANUN TEKLİFİ YASALLAŞACAK

Mevcut şartlarda 80 maddelik torba kanunu içerisinde 5 bin TL’lik ikramiye yer alıyordu. Yasanın görüşmeleri başlamıştı ancak Genel Kurul’daki bütçe maratonu nedeniyle görüşmelere ara verilmişti. Görüşmeler sonrası için planlama yapıldı. Plan ve bütçe görüşmeleri Genel Kurul’da pazartesi günü sona erecek ve ardından torba kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Salı ya da çarşamba günü torba kanunu teklifi görüşmelerinin tamamlanmasını ardından kanun teklifi yasalaşmış olacak.

5000 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çarşamba ve perşembe günü yasalaşması ile birlikte plan şu şekilde yapıldı. Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanacak ve 29 Aralık Cuma günü çalışan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyenin hesaplara yatması planlanıyor. Bunun için bankalara bilgi verildiğini söyleyebiliriz Yıl bitmeden çalışan emekliler 5 bin TL ikramiyeyi hesaplarda görebilecekler.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.