Çakır’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Çakır’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Yerel demokrasinin en eski örneği olan muhtarlık müessesesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu' nun dönemin Başbakanı olduğu 2015 yılı19 Ekim'in de Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına ilişkin karar alınmıştı.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu kararı '19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. 950 Türk lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz' cümleleriyle duyurmuştu.19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" ilan edilmesine ilişkin genelge, Resmi Gazete'nin 2015 yılında mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

 

“YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ”

Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Muhtarlarımıza verdiği önemin işareti olan, haklarını teslim etmek için 19 Ekim 2015 yılında kabul edilen ve günümüze kadar devam eden muhtarlar günü, sadece Türkiye için değil dünya demokrasi tarihi için de önemli olaylardan biridir.  Muhtarlarımız yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı rol oynayan, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımızın ihtiyaç duydukları tüm haklarına kavuşmaları adına sesleri olacağımızı ve desteğimizin devam edeceğini belirtiyor, Muhtarlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.