Büyükşehirler Kocaeli’de buluştu

Büyükşehirler Kocaeli’de buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı, 30 büyükşehir belediyesini ortak hedef ve projeler için bir araya getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tarımsal Kalkınma Delege Bakanı Clementine Antoinette Ananga Messine, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, il belediye başkanları, büyükşehir tarım daire başkanları, ilçe belediye başkanları, yabancı bakan ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı. Tarımın geleceğinin konuşulduğu programı çok sayıda basın mensubu da takip etti.

 

“YEREL YÖNETİMLER BİRLİKTE ÇALIŞMALI”

Tarım çalıştayının önemine vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Çok özlemini duyduğumuz, çok istifade edeceğimiz etkinlikler. Merkezi hükümetin aldığı kararların yerelden destek görmesi, birlikte yönetilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde en ideal çalışmalar bile kadük kalabilmektedir. Bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.  

 

TARIM ARAZİLERİ TEHDİT ALTINDA

Tarım arazilerinin yapılaşma tehdidi altında olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise “Pandemi ile birlikte yeni bir sorunla karşılaştık. Yoğun bir şekilde tarım arazilerinde yapılaşmaya başlandı. Mutlaka tarım alanlarını korumalıyız. Büyükşehir Belediyelerinin tarımsal konulardaki faaliyetleri son derece önemli. Kocaeli’de de Büyükşehir Belediyemiz örnek çalışmalar yapıyor. Başkan Tahir Büyükakın’ı bu konudaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

“KONUŞMAYI BIRAKIP İCRAATE GEÇMELİYİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın, konuşmayı bırakıp icraat yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Gıda güvenliği konusunda tehlikeye dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Konuşmayı bırakıp icraat yapmamız gerektiği ifade edilir oldu. Konunun ciddiyetinin farkındayız. Biz uzunca süredir bunun farkında olan belediyeler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 

“828 MİLYON İNSAN YATAĞA AÇ GİRİYOR”

Başkan Büyükakın, “Dünya genelinde 828 milyon insan gece yataklarına aç giriyor. Gıda güvenliği sorunu yaşayan insan sayısı 2019’da 135 milyon iken bugün maalesef 345 milyona ulaştı. Gıda güvenliği konusu son yıllarda büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. İklim krizi gibi konular daha çok dillendirilmeye başlandı. Bu konunun sadece birkaç akademisyenin kaygısı olmadığı gün geçtikçe ortaya daha çok çıkmaya başladı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.