Cengiz Akgün

Cengiz Akgün

BÜYÜKGÖZ’ÜN 5 YILI

BÜYÜKGÖZ’ÜN 5 YILI

Gebze Belediye Başkanı ve AKP adayı Zinnur Büyükgöz İlçe Başkanı Recep Kaya ve parti yöneticileriyle birlikte gazetemizi ziyaret etti.

5 yıllık başkanlık dönemiyle ilgili olarak mini bir sunum yaptı.

Neler söyledi Zinnur Büyükgöz?

Gebze Belediyesi devir alırken 466 milyon olan borcunu 48 milyon TL’ye indirdiklerini, Gebze’nin parasını Gebze için kullandıklarını, güncel değeri 2 milyar civarında olan 42 okulun arazisini satın alıp milli eğitime teslim ettiklerini, Oto galericiler ile Tatlıkuyu’daki tamirci ve benzeri işyerlerinin satın alınan 400 dönümlük araziye taşınacağını, Güzide Gençlik Merkezi’nde sadece bir sınıfın bilgisayarlarının 6 milyon TL olduğunu, 41 branşta günlük 2 bin çocuğa hizmet verdiklerini, deprem anında devreye girecek kara kutuyu, arama kurtarma ekibini, 50-100 yıllık kronik mülkiyet sorunlarını, davalarını çözdüklerini söyledi.

Ayrıca, 75 bin çocuğa spor eğitimi verildiğini, 235 lisanslı sporcuları olduğunu ifade etti.

Zinnur Büyükgöz 5 yıllık dönemde çok çalıştıklarını ve görünmeyen ancak Gebze adına hayati önem taşıyan sorunlara neşter vurduklarını açıkladı.

Gazetemize ziyarette yaptığı açıklamalarda benim en çok ilgimi çeken ise 2019’da göreve başlarken Gebze Belediyesi’nin borcunun 466 milyon TL olduğunu söylemesiydi.

Başkan Büyükgöz seçildikten birkaç ay sonra yaptığı bir toplantıda Gebze Belediyesinin borcunun yapılandırılmış haliyle 366 milyon TL olduğunu ifade etmişti.

Gerçi uzun bir süre gazetecilerin ısrarla, ‘’Eski başkan Adnan Köşker döneminden belediyenin kaç TL borcu var?’’ sorusuna yanıt vermediği gibi imtina ile kaçınmış sadece ödedikleri borç miktarını açıklamıştı.

Neticede kendi partisinin yönetiminden belediyeyi devir aldığı için konuşmamayı seçmişti.

Öyle konuşsa parti görecekti.

Acaba Başkan Büyükgöz CHP’li başkandan bu kadar borçlu bir belediye devir alsaydı aynı şekilde davranır mıydı?

Tabi ki hayır.

Isıtıp, ısıtıp gündeme getireceği muhakkaktı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e Şehit Numan Dede Caddesi’nde ki trafik ve park yoğunluğunu sordum, ‘’Evet orada gerçekten sıkıntı var. Caddeyi yaya yolu yapsak nasıl olur…’’dedi.

Bence çok güzel olur dedim.

Eski Cuma pazarını kurulduğu Şehit Numan Dede Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalara açık hale getirilmesi sahiden bölgenin nefes alması demek olacak.

Sağlı, sollu parklar, yoğun araç trafiği, gürültü, egzoz kokusu Cadde üzerine yaşayanları canından bezdirmiş.

Umarım bir an önce çalışmalar başlar.

Bu yazı toplam 4919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Akgün Arşivi