Bizim AKP’liler kayıtsız kaldı. “El”in CHP’lisi duyunca geldi

Bizim AKP’liler kayıtsız kaldı. “El”in CHP’lisi duyunca geldi

İMO Gebze’nin Türkiye’nin geç dahil olduğu akıllı şehirleri konu ettiği seminerine bölgesindeki AKP’li Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nin başkan yardımcıları davete rağmen kayıtsız kaldı. CHP’li Kartal Belediyesi’nin başkan yardımcısı, duyup geldi

İMO Gebze Temsilciliği’nin Türkiye’nin gündemi dünyadan çok sonra, 2000’li yılların ortalarında giren akıllı şehirleri Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenlerini ağırlayarak teorik, Universal Partners firmasının yöneticilerini ağırlayarak ekonomik yönden masaya ayırdığı tek konu iki içerikli seminerine katılım zayıf ancak nitelikli oldu. Öte yandan İMO Gebze’nin kapsama, faaliyet ve yetki alanında yer alan AKP’li Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyeleri’nin başkan yardımcılarının tamamı davete rağmen kayıtsız kaldı. CHP’li Kartal Belediyesi’nin başkan yardımcısı ise duydu geldi.

2015-001.jpg

Semineri bölgemizden AKP Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve Oda Başkanı Nail Çiler ile oda yöneticileri ve meclis üyeleri, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yücel, Çayırova Belediye Meclisi CHP Üyesi Salih Işık, Gebzespor Genel Sekreter Yardımcısı Nilgün Erol, Gebze Belediye Meclisi önceki dönem CHP Üyesi Serkan Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu mimar ve mühendisler, konu ilgilileri, İMO Gebze Yönetim Kurulu Üyeleri de takip etti.

 

TÜRKİYE’DE NE KONUŞULUYORSA

YERİNDE DİNLİYORLAR

2014-002.jpg

-Soldan sağa- Bayram Ali Taştan, Nail Çiler, Sevgi Çiler, Eyüp Ayar

Seminerin Gebze dışından konukları arasında İstanbul Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan ile Plan ve Proje Müdürü Nurettin Canpolat da yer aldı.

2021-002.jpg

-Soldan sağa- Nurettin Canpolat, Serkan Davutoğlu, Edanur Güneş, Nilgün Erol

 

İçinde bulunduğumuz süreçte Kartal Belediyesi’nin de içinde yer aldığı bir akıllı şehir projesi kapsamında konuya dair Türkiye’de ne konuşuluyorsa yerinde takip ettiği öğrenilen CHP’li Kartal Belediyesi’nin başkan yardımcısı Bayram Ali Baştan, belediyenin Gebzeli Plan ve Proje Müdürü Nurettin Canpolat’ın önerisiyle resmi davet almadığı semineri yerinde takip etti.

ÖNÜNDE MİYİZ, GERİSİNDE MİYİZ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hemşerisi ve okul arkadaşı olduğu öğrenilen Baştan’ın seminer öncesi yaptığı sohbetle özetle, “Bu tür seminer ve etkinliklerde kendimizin, projenin konuşulduğu yerin önünde mi arkasında mı olduğunu görüyoruz. Bizim çalışmamızda yer almayan farklı bir şey varsa, değerlendiriyoruz” dediği bilgi edinildi. Öte yandan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğündeki çalışma kapsamında İstanbul genelinde AKP’li ve CHP’li belediyelerin siyasetten arınmış halde, projeye dair birlikte hareket ettikleri de edinilen bilgiler arasında.

 

3 - 5 SENE SONRA

KONUŞACAKLAR.

 

2003-008.jpg

 

İMO Gebze Temsilciliği’nin Gebze Bölgesi’ndeki üç belediyenin başkan yardımcılarına davette bulunmasına karşın gösterilen ilgisizliğe tepkiyi Başkan Kadı, açış konuşmasında iğneleme ile gösterdi. Kadı, “Akıllı şehirler ile bir gündem daha oluşturmak istiyoruz. Bir kere daha denize bir taş atıp dalgalarını izlemek istiyoruz. Çünkü biz bu gündemleri oluşturacağız. Bundan 3-5 sene sonra başkaları konuşacaklar. Biz de diyoruz ki vizyon başka bir şey.”

 

VADİDEKİ LABORATUVARA

KAÇ BELEDİYE UĞRADI

2020-003.jpg

GTO Başkanı Nail Çiler de konuşması esnasında farklı bir örnek verdi. Gebze Bilişim Vadisi’nde Çin’de dünya devi bir firmanın 30 Mart 2019’da akıllı şehir çözüm laboratuvarı kurduğunu hatırlatan Başkan Çiler, “Kendileriyle GTO’da program da yaptık. Bugüne kadar kaç belediye uğradı acaba? Oda başkanı olarak cevap alamadım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.