BİLKAR, Ayak Bacak Fabrikası’nı  23 Ekim’de sahneleyecek

BİLKAR, Ayak Bacak Fabrikası’nı 23 Ekim’de sahneleyecek

Gebze BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası’nı 23 Ekim Pazartesi günü akşamı Gebze’de, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Topluluğun pandemiden sonra ilk yeni oyununa ilgi şimdiden çok yoğun

Gebze’nin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü, Türkiye’nin kültür sanat alanındaki sayılı kooperatif türü sivil toplum örgütü yapılanmalarından Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi;

Gebze BİLKAR Tiyatro Topluluğu, pandemiden sonra ilk yeni oyununu Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde üç aylık sürede hazırladı. Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası, 23 Ekim Pazartesi günü akşamı 19.30’da Gebze, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak. Topluluğun pandemiden sonra ilk yeni oyununa ilgi şimdiden çok yoğun.

Oyunun davetiyeleri oyun gününe kadar BİLKAR’ın Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, birinci kattaki yerinden;

Oyun günü ve saati Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nden temin edilebilecek. (İrtibat: 0505 258 71 27 ve 0535 622 13 04)

bilkar-afis.jpg

ÖZETLE OYUN…

BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl oyunun biraz günümüzü ve gıda terörünü anlattığını belirtip, “Halkın sağlığını düşünmeyen derebeyleri ve papazların din ve siyaset üçgeninde insanlara sağlıklı buğday yerine kara tohum yedirmek için o ülkedeki kutsal balıkları da kullanarak halkı sömürmelerini anlatan bir oyun. Sağlıklı buğdaya yasak getiriyorlar çünkü halk siyah buğdayı mecburen yiyince kötürüm oluyor. Ve kötürüm haline gelen halk bir de, “Ayak bacak takacağız” denilerek siyaseten sömürülüyor” dedi.

Sermet Çağan’ın eseri, kara komedi türündeki yetişkin tiyatro oyununda yönetmenliği BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl üstlendi. Rejide Gülse Kalyon görev aldı. Oyunun müzikleri, Gökhan Bütün’e ait. Kostüm ve dekor; BİLKAR Sahne Sanatları Atölyesi’ne ait. Oyuncular ve rolleri şöyle:

Derya Ağdaş (Çöpçü), Fatih Erdaş (Öküz), Sedat Kaynar (Seyyar satıcı), Zeynep Özer Ala (Kadın), Gülcan Doğan (Kız), Adem Taştekin (Şef), Rıdvan Sarıoğlu (Papaz), Burak Yalçın (Mahkum genç), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı)

Özgür Özbay ve Celal Kaya (Derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler)

SIRADA BAY TERCİH VAR

Öte yandan BİLKAR Tiyatro Topluluğu bir taraftan da Hermen Milvelle’nin Katip Bartmeby isimli eserinden uyarlanan Bay Tercih’i sahnelemek için kolları sıvadı. Topluluk oyuna yine Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde hazırlanacak. Oyun özetle; “Kapitalizmin çalışanlar üzerine baskı sürecinde bilinçsiz vatandaşın pasif direnişinden basit şeyler çıkartıp o vatandaşı ölüme kadar götüren, kapitalist sistemin korkusunu anlatan bir çalışma…

bilkar-tiyatro-1.jpg

-Soldan sağa- Ön sıra: Fatih Erdaş, Abbas Kırçıl, Derya Ağdaş.

Orta sıra: Burak Yalçın, Zeynep Özer Ala, Gülcan Doğan, Selma Çamyurdu, Gülse Kalyon, Sedat Kaynar.

Arka sıra: Özgür Özbay, Celal Kaya, Rıdvan Sarıoğlu

bilkar-tiyatro-2.jpg

Abbas Kırçıl’ın (ortadaki) yönetmenliğini üstlendiği oyunda usta oyuncular Derya Ağdaş ve Fatih Erdaş, “Çöpçü” ve “Öküz” tiplemeleri ile rol üstlendi.

bilkar-tiyatro-3.jpg

Burak Yalçın (Mahkum genç), Zeynep Özer Ala (Kadın)

bilkar-tiyatro-4.jpg

Gülcan Doğan (Kız), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı)

bilkar-tiyatro-5.jpg

Gülse Kalyon’un reji sorumluluğunu aldığı oyunda Sedat Kaynar, “Seyyar satıcı”yı oynayacak.

bilkar-tiyatro-6.jpg

Özgür Özbay ve Celal Kaya; derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler olmak üzere dört ayrı karakterde rol üstlendi. BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nun usta isimlerinden Adem Taştekin bu sefer “Şef” rolü ile sahnede.

bilkar-tiyatro-9.jpg

BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl yönetmenliğindeki oyunda rejide genç ve gelecek vaat eden tiyatrocu Gülse Kalyon görev üstlendi.

Ve provadan enstanteneler..

bilkar-tiyatro-14.jpg

bilkar-tiyatro-19.jpg

bilkar-tiyatro-22.jpg

bilkar-tiyatro-25.jpg

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.