Beyazay anket sonucunu  şarkılı türkülü açıklıyor

Beyazay anket sonucunu şarkılı türkülü açıklıyor

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi’nin “Engelli engelsiz birlikte yaşıyoruz” projesi kapsamında 750 ortaokul öğrencisiyle yaptığı anketin sonucu sanatçı Bilal Göregen’in sahne alacağı etkinlikle açıklanıyor

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi, tanıtımını 19 Ağustos’ta Gebze’de düzenlediği, “Engelli engelsiz birlikte yaşıyoruz” projesini planladığı şekilde, pilot yerlerde uygulamaya devam ediyor. Engellilere yönelik olarak yenilikçi bakış açısıyla çalışmalarını sürdüren dernek, proje kapsamında 750 engelsiz ortaokul öğrencisiyle anket düzenledi. O anketin sonuçları 25 Ekim Salı günü akşamı 19.30’da Çayırova Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen programda açıklanarak kamuoyu ile paylaşılacak.  

 

ic-001.jpg

 

ÖNCELİĞİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

 

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti etkinliğe ve çalışmaya dair yaptığı açıklamada toplumun engelliler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını kaydedip, “Bizim öncelikli amacımız çocuklarımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak. Bugünün çocukları yarının anne, babası, yöneticisi olacak. Bu çocukların bilinçlenmesi demek engelli vatandaşların gelecekte yaşayacağı sorunları ortadan kaldırmak demek” dedi.

 

AVUKATSAK AVUKATLIK YAPALIM!

 

Şube yönetimindeki arkadaşlarına özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eden Eşitti tüm kurumları Beyazay’a destek olmaya davet edip, “ Beyazay 30 yıllık birikimi ile sorunları ortadan kaldırmak istiyor. Engellilerde engelsizler gibi mezun oldukları okulların hakkını vermek istiyor. Avukat olan birisi devlette santral memuru olarak çalışmasın, devletine milletine katma değer üretsin. Derneğimiz bu konuda hem kamu, hem de özel sektör ile her türlü iş birliğine hazır” diye konuştu.

 

AYVA VE METİN DE KATILACAK

 

Engellilere duyarlı olup engelliler ile ilgili çalışmalara katkı sunmak isteyen herkesi 25 Ekim Salı günü akşamı düzenleyecekleri “Önyargıları yıkıyoruz” adlı seminere davet eden Eşitti, Bilal Göregen konseri ile renklenecek programa Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Ayhan Metin ile birlikte aralarında Hakan Höbek’in de bulunduğu şube yöneticilerinin katılacağını kaydetti. Eşitti açıklamasını, “İmkan verin imkansızı isteyin” diye konuştu.

 

BELEDİYE VE KENT KONSEYİ DESTEKLİ

 

Öte yandan; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından yerel destek programı tarafından desteklenen proje kapsamında düzenlenen etkinliğe davetiyedeki çağrı Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva imzasıyla yapıldı. 

 

sona.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.