Bayramoğlu’nda tavla turnuvası 17 Eylül'de

Bayramoğlu’nda tavla turnuvası 17 Eylül'de

Bayramoğlu Ada’da tavla ödüllü tavla turnuvalarının bir yenisi 17 Eylül Pazar günü tekrarlanacak

Bayramoğlu Ada’da Ada sakinlerinden Osman Tuğaç’ın bireysel çabalarıyla düzenlediği yeni bir tavla turnuvası 17 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Dokuzuncu yılına giren turnuva, yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün tavlacılara açık olacak.


Turnuvaya katılım ücreti bu yıl 40 TL olacak. Turnuvada şampiyon ve ikinci, tavla ile ödüllendirilecek. Bayramoğlu Ada plaj içindeki sosyal tesislerde saat 11.30’da başlayacak turnuvaya katılımın “bürokratik” kuralları, ön kayıt şartı yok ancak katılımcıların beraberlerinde “varsa” tavlalarını getirmeleri önemli. Turnuva günü 11.00’den itibaren turnuvanın düzenleneceği yerde bulunup kayıt yaptırılması yeterli. Yine de ön kayıt yaptırmak isteyenler Facebook/Osman Tuğaç adresinden, Massenger üzerinden diyaloğa geçebilir.

Turnuvada maçlar 5 sayı üzerinden oynanacak. Her katılımcının ikinci şansı olacak. Elemeler, oyuncunun ikinci yenilgisinden itibaren başlayacak. Finalde, finalistlerden birinin namağlup olması, diğerinin bir yenilgisi olması halinde namağlup finalist maçı kazanırsa şampiyonluğu edinecek. Bir mağlubiyeti olan finalist maçı kazanırsa, aynı ikili şampiyonluk için bir maç daha oynayacak.

Turnuvanın kesin kuralları arasında atılan zarın duvara çarpması var. Maçlarda taraflardan herhangi birinin talebi halinde o maçta zarlar, fincanla atılacak. Yine maç esnasında kırılan pulun orta haznede bulundurulması önemli bir kural. Maç esnasında herhangi bir hamleye herhangi bir oyuncunun itirazı durumunda ise turnuvayı organize eden Osman Tuğaç tarafından belirlenen heyetin kararı, geçerli sayılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.