Bankalar nakit avans taksit sayısını üçe düşürdü

Bankalar nakit avans taksit sayısını üçe düşürdü

Bankaların, nakit avans taksit sayısı limitini üçe düşürdüğü iddia ediliyor. Geçen ay bankalar, nakit avans işlemlerinde 12'ye kadar taksit imkanı sunuyordu.

Bankacılık kaynakları, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının en ucuz finansman kaynağı olarak görüldüğü için yoğun olarak kullanıldığını belirtiyor. Bu adım, kredi kartı kullanımının sınırlanmasıyla ilgili daha önce konuşulan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Merkez Bankası'ndan bankalara nakit avansta taksit sınırına dair bir yazılı talimat gitmediği, ancak sözlü yönlendirme yapıldığı ifade ediliyor. Bu gelişme, enflasyonla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde bankaların kredi kartı harcamalarını sınırlama yolunda adımlar atmaya başladığını gösteriyor. Özellikle kredi kartı harcamalarındaki artış oranının dikkate alınması ve enflasyonun beklentileri aşması üzerine alınan ilave sıkılaşma önlemleriyle birlikte bu adımın geldiği belirtiliyor.

TCMB'nin geçen hafta ilave sıkılaşma adımlarını duyurmasının ardından, kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesi kararı alınmıştı. Bu adımlar, finansal istikrarın sağlanması ve enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla atılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.