Bağımlılıkla mücadele  yıl boyunca sürecek

Bağımlılıkla mücadele yıl boyunca sürecek

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler'in başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Haziran ayında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlara istinaden yapılan çalışmalar ile Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde bağımlılığı ve davranışsal bağımlılıkların önlenmesi adına yürütülen çalışmaların sunumu ilgili kamu kurumu yetkililerince yapıldı.  Yeni eğitim- öğretim yılı başlamadan okul çevreleri ve öğrencilerin sıklıkla kullandığı park, bahçe ve kafelerde alınacak tedbirler hakkında ilgili kurumlar arasında fikir alışverişi yapıldı. Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilen uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi süreçlerinde bilgilendirmeleri ve gereken durumlarda ikna edilebilmeleri amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirilmesi kararı alındı.

YIL BOYUNCA ÇALIŞMA YAPILACAK

18 yaş altında çocuk ve gençlerden uyuşturucu ve uçucu madde kullandığı tespit edilen veya işlem yapılanların kendileri ve aileleri ile görüşmeler yapılarak yardımcı olunması için çalışmaların başlanılmasına karar verildi. İlk, orta ve lise öğrencilerine yıl boyunca kurs ve seminerler verilerek çocuklarımın her türlü bağımlılıktan korunmasına yönelik çalışmalar yapılması, ailelerin bilgilendirme çalışmasına devam edilmesi, tüm kamu kurumlarının gerekli çalışmalara devam edilmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.