ATM, basım hatalı para verdi!

ATM, basım hatalı para verdi!

Kocaeli Körfez İlçesinde oturan Mehmet Cem Keçecioğlu, özel bir bankaya ait ATM'den çektiği paraların arasında bulunan 200 TL'nin hatalı olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. ATM'nin verdiği parayı bir kuyumcuya inceleten Keçecioğlu, paranın basım hatalı olduğunu öğrendi.

Körfez İlçesinde oturan Mehmet Cem Keçecioğlu, bir banka ATM'sinden para çekti. Çektiği paralar arasında bulunan 200 TL'nin hatalı olduğunu görünce sahte olduğundan şüphelenerek bir kuyumcuya götürdü. Ancak, kuyumcu arkadaşı tarafından incelenen paranın sahte olmadığı, nadir görülen basım hatalı olduğu ortaya çıktı.

SAHTE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM

Hatalı parayı görünce çok şaşırdığını belirten Mehmet Cem Keçecioğlu, ‘ Bankanın ATM’sinden yüksek miktarda para çektim. Aldığım paraları incelerken, birinin farkı olduğunu gördüm. İlk önce paranın sahte olduğunu düşündüm. Hemen bir kuyumcu arkadaşıma gittim. İncelettim. Paranın sahte olmadığın basım hatasının olduğunu öğrendim. Üstelik paranın iki tarafında bile baskı hatası var. Bu tür baskı hatalı paralar, çok nadirmiş. Bunları koleksiyoncuların değerlendirdiğini öğrendim. Parayı koleksiyonculara satışa sunacağım” dedi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.