Asayiş berkemal. Seccade derhal

Asayiş berkemal. Seccade derhal

Gebzespor – Feriköyspor maçı, geçen sezon Feriköy’deki maçın hadiselerinden sebep gergin oynandı, asayiş berkemal sonuçlandı. Yerel iradenin Feriköyspor taraftarına son dakika yasağına karşın maçı biri Gebzespor tribünlerinden, 30 kadar Feriköylü izledi. Feriköylü bir taraftarın namaz için seccade isteğini İlçe Emniyet tedarik etti

Perde arkası

Bölgesel Amatör Lig 2’nci Grup’ta grubun kalbi, önceki pazar günü Gebze Alaettin Kurt Stadı’nda,

ferikoyspor-10.jpg

Gebze’ye lider olarak gelen İstanbul, Şişli ilçesi’nin temsilcisi Feriköyspor ile ikinci sıradaki takipçisi, temsilcimiz Gebzespor arasında oynanan maçta attı. Çorluspor 1947 ve İFA Spor başta olmak üzere zirvenin diğer takipçilerinin kuvvetle muhtemel, “Berabere bitsin” temennisinde bulunduğu karşılaşmayı menekşeler 1-0 kazanırken saha dışı vakalardan da sebep yüksek tansiyonlu maç, doğal ve makul seviyeli ekşın haller hariç “kazasız belasız” geride kaldı.

İYİ HUKUK, BİR MAÇTA SARPA SARDI

Aslında iki kulüp arasında gerek yönetim, gerek taraftarlar arası iyi olan hukuk, geçen sezonun ikinci devresinde Feriköy’de oynanan maçta, sarpa sardı. O maçta taraftarımızın esaslı şekilde taşlanması, taşlamayı kimlerin gerçekleştirdiğinin bir türlü açığa çıkmaması, tribünde ev sahibi takım yönetiminin agresif tutumları karşılaşmayı çok farklı boyuta getirdi.

SOSYAL MEDYADA YÜKSEK TANSİYON

Gebzespor yönetimi o hadiselere karşın hafta sonu ev sahipliği yaptığımız maç için rakip taraftara yasaklama talebinde bulunmadı. Ancak sosyal medyada kimi paylaşımlarda tansiyonun yükselmesi beraberinde Valilik veya Kaymakamlık müdahaleli yasak kararını tetikledi.

ferikoy-4.jpg

Neticede maçı misafir takım tribünü, biri Gebzespor tribünleri olmak üzere 30 kadar Feriköylü izleyip takımını coşkuyla destekledi.

KAZASIZ BELASIZ…

ferikoy-5.jpg

Tribünler arası söz dalaşı ve maç bitimi iki takımın teknik heyet ve futbolcularının kısa süreli sözlü atışması harici kayda değer gerilimin yaşanmadığı maç, “kazasız belasız” geride kaldı.

ferikoy-6.jpg

Öte yandan Feriköyspor taraftarı, misafir tribününde yer edindikten sonra Feriköyspor bayrağı açtı.

ferikoy-7.jpg

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili yasağa ve kısıtlamaya atıfla bayrağın indirilmesini isteyip, “Sizin asıl protokol tribününde olmanız gerekirdi” diye hayıflandı. Tribünden Feriköysporlu bir taraftarın namaz kılmak için seccade isteğinin ise derhal yerine getirilmesini sağladı.

NE OLUR, NE OLMAZ ÖNLEMİ..

ferikoy-8.jpg

Öte yandan Feriköysporlu bir taraftarın da atkısıyla birlikte Gebzespor protokol tribünlerinin arka sıralarında maçı izlediği, ilk devre bitiminde fark edildi.

ferikoyspor-9.jpg

O taraftarın da olası tatsız vakaların önüne geçmek gerekçeli ve tedbir amaçlı, Feriköyspor taraftarının bulunduğu tribünlere gönderilmesi için harekete geçildi.

MAÇIN SAHA İÇİ HİKAYESİ…

Seriyi beşinci denemede

beşledik: Hey 15’li 15’li…

ferikoyspor-11.jpg

Sahasında lider Feriköyspor’u 1-0 mağlup eden Gebzespor üst üste beşinci galibiyetine imza atıp liderlik koltuğunu toplam 15 puanla, ortaksız devraldı. Maç boyunca 17 kez gol aradı. Beşinci denemesinde tutturdu. Menekşenin yeni golcüsü Özgür Can Özcan topla ilk buluşmasında ağları gördü ama ofsayta takıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.