Amcasının oğlunu öldüren şahsa ömür boyu hapis

Amcasının oğlunu öldüren şahsa ömür boyu hapis

Körfez ilçesinde, amcasının oğlu Yusuf Acar'ı (26) tabancayla ateş ederek öldürdükten sonra cesedini ormanlık alana gömen Şehmuz Acar (43), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Şehmuz Acar, 15 ay cezaevinde kaldığını, cezaevinden çıktığında Yusuf Acar'ın eşine tacizde bulunduğunu öğrendiğini söyledi. Şehmuz Acar, Yusuf Acar'ı tabanca ile 3 el başına, 3 el de vücuduna ateş ederek öldürdüğünü söylerken, cesedi ormanlık alanda gömdüğü yeri de gösterdi. Tutuklanan Şehmuz Acar hakkında 'kasten öldürme' suçundan dava açılırken, duruşma Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan Şehmuz Acar, "Geçmiş savunmalarımı tekrar ederim. Başka da söyleyecek bir şeyim yok, tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti duruşma sonunda Şehmuz Acar’ı 'tasarlayarak adam öldürme' suçuna ilişkin delillerin varlığı nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası, 'nitelikli yağma' suçundan dolayı 12 yıl hapis, silah kullanımı nedeniyle ise 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin 600 TL para cezasına çarptırdı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.